Veliko presenečenje: Vujović prevzel Koper

Getty Images

Koprski rokometni prvoligaš je danes poskrbel za veliko presenečenje. Predsednik RD Koper 2013 Aljoša Bertok se je za prevzem mesta trenerja članske ekipe dogovoril s selektorjem slovenske izbrane vrste Veselinom Vujovićem.

Veselin Vujović bo na klopi zamenjal Zorana Jovičića, ki Koper zapušča po štirih letih.

Vujović je na klubski sceni nazadnje vodil Zagreb, kjer so ga odstavili lansko jesen. Koper je v minulem državnem prvenstvu zasedel četrto mesto, v prihodnji sezoni pa bodo Primorci želeli še višje.

Slovenski selektor je medtem za delo.si že pokomentiral svojo odločitev: “Po rezultatu, ki smo ga dosegli v Franciji, sem pričakoval dogovor s katerim od velikih evropskih klubov, imel sem stike s Flensburgom in Kielom, a bolj konkretne so bile ponudbe manjših klubov iz Poljske, Romunije, Ukrajine. S tem se ne bi afirmiral kot trener, poleg tega bi bil še daleč od dogajanja v reprezentanci, ki jo čaka evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Po tekmi s Portugalsko so pristopili k meni ljudje iz koprskega kluba, zamisel so podprli tudi pri RZS, ker v Kopru igra šest mladih reprezentantov. Finančna nagrada ne bo posebej bogata, a bi rad predvsem obdržal dobro formo kot trener, to pa je mogoče le, če si vseskozi na klopi, na pa med pogovori v lokalu ali pred televizijo.

Vujović bo seveda še naprej vodil Slovenijo.