Omoregiejeva rokometna različica Anthonyja Randolpha?

Rokomet ostalo 30. Okt 201717:10 > 17:17
RK Krim Mercator

Elizabeth Omoregie, od leta 2014 rokometašica Krima Mercatorja, je prejela slovensko državljanstvo in bo v naslednjih letih ena izmed nosilk igre tudi v slovenski rokometni reprezentanci.

Novopečena slovenska rokometašica Elizabeth Omoregie je v Slovenijo prišla iz Bolgarije, kjer dve sezoni rokometa ni igrala, v dresu ljubljanskega kluba pa je z odličnimi igrami opozorila nase.

“Rada bi se zahvalila vsem, ki mi pomagajo že vse od prihoda v Slovenijo. Tu mi je res zelo všeč, v ekipi se odlično razumemo, prav tako tudi z dekleti iz reprezentance. Vesela sem, da lahko ostanem tu, da sem del odlične ekipe, s katero verjamem, da bomo že kmalu stale na vrhu Evrope. Komaj čakam nadaljevanje sezone, želim si, da bi vse skupaj igrale odličen rokomet in navdušile vse za to čudovito igro,” je dejala Omoregiejeva.

Uroš Bregar, trener Krima je nad Omoregiejevo navdušen: “Elizabeth v klubu izkazuje izreden potencial ter kvaliteto in velja za eno ključnih nosilk igre. Glavni cilj slovenske rokometne reprezentance je nastop na olimpijskih igrah leta 2020. V zadnjem obdobju pa imamo težave pri izbiri igralk na levem zunanjem. Z Omoregiejevo bomo pridobili raznovrstnost v napadu in tudi v obrambi, saj je ena ključnih igralk. Njena prisotnost pripomore tudi k boljšemu razvoju mladih igralk. Sam je pripravljena pomagati v daljšem obdobju, kar je za nas izjemnega pomena, saj bomo z njo lažje dočakali razvoj igralk iz kadetskih in mladinskih vrst.”

(vir: rkkrim.com)