Celjani so se morali zadovoljiti s točko, ose poražene

Twitter

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v 7. krogu Lige Seha s hrvaškim podprvakom Nexe Našice razšli z neodločenim izidom 27:27. Celjanom so se danes poznale številne odsotnosti, saj so manjkali Mitrović, Mlakar, Mačkovšek, Slišković in Dujshebaev.

Celjani so večji del prvega polčasa vodili, največ za tri zadetke (7:4 in 9:6), a so gostom dovolili, da pred odmorom izenačijo (12:12). V drugem delu so prav tako pobegnili za dva gola, a je nato Nexe napravil preobrat in povedel z 20:22.

V nadaljevanju so domači izenačili na 23:23, ekipi pa sta bili tudi ob koncu tekme izenačeni. Zadnji zadetek so dosegli rokometaši iz Slavonije in sicer 39 sekund pred iztekom srečanja. Najboljša strelca sta bila Gal Marguč in slovenski reprezentant v dresu Nexeja Saša Barišić Jaman s po sedmimi zadetki. 

Celje bo v 8. krogu 21. novembra gostovalo pri Vojvodini. Danes tekma čaka tudi Gorenje, v Velenju se bo ob 20.45 pomerilo z Zagrebom.

V večerni tekmi je Gorenje s 23:25 doma žal izgubilo proti Zagrebu, pa čeprav so “ose” na polčas odšle s prednostjo dveh zadetkov (14:12). Po sedmih krogih SEHA lige sta slovenski moštvi tik za mesti, ki vodijo v izločilne boje. Celjani so z 11 točkami peti, Gorenje pa s točko manj šesto.