Lesjak bo branil proti Flensburgu

Seha

Po močnem Kielu rokometaše Celja Pivovarne Laško v Ligi prvakov v nedeljo v Zlatorogu čaka obračun s še močnejšim Flensburgom, drugouvrščeno ekipo skupine B.

Za Celjane ni počitka, v tem tednu bodo odigrali kar tri zahtevne dvoboje. Po nesrečnem domačem porazu s Kielom in zmagoslavju v Novem Sadu nad Vojvodino jih v nedeljo ob 17. uri čaka Flensburg, ki ga po slovesu Ljubomirja Vranjšea vodi Mail Machulla.

Flensburg je ekipa, ki želi takoj ob prehodu v napad doseči zadetek že po treh ali petih sekundah igre. V tem je najboljša ekipa na svetu, kar dokazuje na vseh tekmah. Brest so povsem dotolkli s takšno igro. To je največja nevarnost, ki nam preti. Imajo zelo močno obrambo 6-0 in dva odlična vratarja. Je zelo kompaktna ekipa, z velikim naborom različnih in izjemno kakovostnih igralcev, po prihodu novega trenerja pa je tudi bolj sproščena. Na nedeljski tekmi bo potrebna maksimalna zbranost mojih varovancev,” je povedal Branko Tamše.

Žiga Mlakar in Luka Mitrović sta zaradi poškodbe že nekaj časa odsotna, pred dnevi se je vrnil Borut Mačkovšek, a težave se nadaljujejo. Vratar Urban Lesjak bo bržkone stisnil zobe in igral navkljub bolečinam v predelu reber, Jaki Malusu pa je na nedeljski tekmi s Kielom že v prvem polčasu počilo rebro, po črnem scenariju bi lahko manjkal mesec dni.