Celje bo po koncu sezone ostal še brez dveh nosilcev

Rokomet ostalo 30. Nov 201710:11 > 10:18
RK CELJE

Po koncu sezone 2017 / 2018 se bosta še dva rokometaša vzgojena v Celju, podala v tujino ter tako še povečala kolonijo celjskih igralcev v številnih evropskih klubih. Urban Lesjak se seli k presenečenju nemške Bundeslige, Hannovru, medtem ko se Žiga Mlakar seli k evroligašu, poljski Wisli.

Urban Lesjak in Žiga Mlakar bosta s sezono 2018/2019 postala nova član nemškega Hannovra, oziroma poljske Wisle Plock. Tako bosta nadaljevala tradicijo prestopov celjskih igralcev, ki so bili bodisi vzgojeni v Celju, ali pa so tu do konca razvili svoj talent ter se pokazali Evropi in svetu.

V njunem primeru gre za v Celju vzgojena igralca, oba slovenska reprezentanta, kar jima je uspelo z delom ter ob vrhunskih pogojih, ki so na voljo v celjskem klubu. Urban Lesjak je član RK Celje Pivovarna Laško od leta 2003 dalje, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 dalje in je do danes zbral 353 nastopov, na katerih je kot vratar dosegel 13 zadetkov. Tudi Žiga Mlakar je prvič za mlajše dečke nastopil v letu 2003 in enako kot Lesjak, za člansko ekipo debitiral leta 2010, se vmes za eno sezono preselil tudi v Maribor, sicer pa v dresu Celja Pivovarne Laško zbral 257 nastopov, na katerih je dosegel 776 zadetkov, letos pa je bil do poškodbe roke celo prvi strelec lige prvakov.

“Po osmih čudovitih sezonah, oziroma osma še ni končana, se bom poslovil od dresa Celja Pivovarne Laško. Odhajam tja kamor sem si najbolj želel, to je v najmočnejšo ligo na svetu. Odhajam v klub z zelo visokimi ambicijami, odličnim renomejem v Nemčiji ter zelo dobrim trenerjem. Verjamem, da sem dobro izbral svojo nadaljnjo pot in da mi to lahko pomaga do mojih najvišjih ciljev v prihodnje. Ni še pa čas za slovo, saj nas čaka še nekaj dela in ciljev,” je dejal Lesjak.

“Vsekakor je težko zapustiti klub, ki mi je skozi razvoj dal vse, kar si lahko športnik želi. Zato vse zahvale celjskemu klubu. Smo se pa vsi skupaj zavedali, da slej kot prej pride ena točka v karieri, ko si vsak igralec želi preizkusiti še nekaj drugega, oziroma oditi v tujino. Sam sem se odločil za Wislo, kjer upam, da bom priložnost izkoristil ter da bo vse skupaj zelo pozitivno za nadaljevanje moje kariere,” pa je ob odločitvi povedal Mlakar.