Kavtičnik: Navijači so bili naš osmi igralec

Getty Images

Dan po porazu proti Čehom na evropskem rokometnem prvenstvu je svoje misli strnil kapetan Slovenije Vid Kavtičnik.

Ponosen sem na fante, ponosen, da smo se borili drug za drugega, da smo dali vse od sebe in da imamo takšne navijače. Na tem moramo graditi,” je po slovesu z evropskega prvenstva na Hrvaškem za RTV Slovenija dejal slovenski kapetan Vid Kavtičnik.

Slovenija je bila kljub zelo slabemu izhodišču po prvem delu tekmovanja v igri za polfinale do zadnjega kroga. Vidno izmučeni varovanci Veselina Vujovića so po težki bitki v Varaždinu s Čehi remizirali in drugi del končali na četrtem mestu.

Kavtičnik je zadnjo tekmo analiziral tako: “Zelo težko je ocenjevati, kaj nam je zmanjkalo. A napake so sestavni del športa. Slabo smo začeli tekmo. Njihov vratar je branil vse, kar se je dalo. Ali je bila tekma izgubljena na začetku? Ne verjamem, ker se tekma ne izgubi na začetku. V drugem polčasu smo prišli v vodstvo, a so se oni spet vrnili. Vsekakor je bila ena kakovostna tekma.”

Slovenija je imela na vseh tekmah izredno podporo navijačev, Kavtičnik pa se je v analizi prvenstva dotaknil tudi njih: “Prvenstvo je bilo posebno. Imeli smo veliko podporo s tribun. Navijačem bi se rad zahvalil. Bili so naš osmi igralec. Ves ta šum v prvem delu ni bil prijeten. A fantje so se zbrali in odigrali, kot se spodobi. Zmotivirali smo se in ponosen sem na to.