20.15 na SK2: Koper in Velenje v boj za tretje mesto

Zdravko Primožič/FPA

Arena Bonifika drevi gosti ranjeno ekipo Gorenja, ki v ligi za prvaka še vedno ni osvojila niti točke. Obe moštvi si odkrito želita zmage, ki bi pomenila velik korak h končnemu tretjemu mestu.

Koprčani so v sredo doživeli prvi poraz v drugem delu sezone Lige NLB, Celje je bilo premočno za varovance Veselina Vujovića. Časa za počitek ni bilo veliko, rumeno-modre pa bodo danes skušali priti do zmage proti Velenjčanom, ki so v ligi za prvaka povsem odpovedali.

Po slabih rezultati so ose pred nekaj dnevi ostale tudi brez glavnega trenerja, do konca sezone bo Gorenje tako vodil Klemen Luzar, ki je zamenjal Željka Babića. Velenjska kriza se je začela ravno s porazom proti Kopru pred dobrim mesecem dni. Od takrat je ekipa Gorenja morala orožje položiti še proti Krki, Ribnici in Loki. Štirje zaporedni prvenstveni porazi so odnesli nekdanjega hrvaškega selektorja, serijo slabih rezultatov pa bodo skušali prekiniti danes zvečer.

Ekipi na lestvici loči le točka, potrebno pa je dodati, da imajo gostje tekmo manj, a jih hkrati čakata še dva obračuna s skoraj nepremagljivimi Celjani.

V Velenju smo odigrali eno boljših tekem v letošnji sezoni. Če bomo želeli Gorenje premagati tudi tokrat, bomo morali odigrati popolno v napadu in v obrambi. Seveda je cilj zmaga, saj nam ta prinaša resne možnosti za končno tretje mesto,” pred tekmo sezone poudarja prvi organizator koprske igre Aleks Vlah.

Po odličnem začetku lige za prvaka je forma Koprčanov zdaj nekoliko slabša, o čemer pričata tudi dva poraza na zaključnem turnirju četverice v pokalu pred dobrim tednom (proti Celji in Jeruzalemu). V domačem taboru se po besedah Vlaha z zadnjimi neuspehi ne obremenjujejo: “Proti Celju nam je nekaj malega zmanjkalo. Do 46. minute smo še držali priključek, potem pa sta se poznala utrujenost in pomanjkanje igralcev v rotaciji. Poškodbe ne smejo biti alibi, a dejstvo je, da smo bili skozi celotno sezono zdesetkani.

Vujović, ki ima v tej sezoni ogromno nesreče s poškodbami varovancev, bo danes pogrešal italijanskega vratarja Thomasa Postogne, ki se je v sredo na tekmi s Celjem požtrvovalno vrgel za žogo, a ob tem nesrečno trčil v okvir vrat.