Ob 19:00 na SK 1: Bodo Celjani potrdili novo zvezdico?

Twitter

Današnji derbi med Celjem in Ribnico pivovarjem že prinaša prvo priložnost za potrditev novega naslova državnega prvaka. Obračun iz Zlatoroga od 19:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Twitter, RK Celje

Po 81. zmagi na večnih derbijih z Velenjem, je jasno, da rokometaše Celja Pivovarne Laško le še ena zmaga loči od 22. naslova državnih prvakov in 51. lovorike v samostojni Sloveniji. To bodo Celjani poizkušali doseči že ob prvi priložnosti, ko nocoj v Zlatorogu gostuje Ribnica, edina ekipa, ki lahko pivovarjem še prepreči oziroma odvzame naslov.

Ribnica ima po sedmih odigranih tekmah lige za prvaka 39 točk, štiri manj od Celja. To pomeni, da bi zmaga domačih že pomenila neulovljivo prednost in veselje Celjanov, ki jih potem čakati še tekmi s Krko v gosteh in Velenjem doma. Celjani si vse dvome želijo razrešiti že na obračunu z Ribnico in napovedujejo, da bodo šli na glavo, vendar ob tem opozarjajo, da prvenstvo še ni odločeno in da se zavedajo, da bo potrebno delo najprej opraviti na igrišču. Da jih čaka izjemno zahtevna naloga, potrjuje tudi izid obračuna v Ribnici, ki se je končal brez zmagovalca (24:24).

Po zmagi v Velenju smo samo še dodatno motivirani za dvoboj z Ribnico. Vemo, kaj nam prinaša, in dali bomo vse od sebe, da že v soboto naredimo piko na i tej lepi sezoni,” je napovedal član Celja Aljaž Panjtar.