Jovičić: Naša pomlajena ekipa je zelo perspektivna

RK Gorenje Velenje/Facebook

Pred začetkom nove sezone rokometnega državnega prvenstva so cilje predstavili tudi v vrstah velenjskega Gorenja. Ekipa, ki jo bo vodil Zoran Jovičić, je doživela ogromno sprememb.

Članska zasedba je pred novo sezono doživela osvežitev in pomladitev, saj bo njeno okostje sestavljalo 10 novincev – Nikola Špelić, Vlado Matanović, Luka Logar, Vid Levc, David Miklavčič, Filip Banfro, Emir Taletović, Miha Kavčič, Aleks Kavčič in Andraž Kete. Velenjčani so v pripravljalnem obdobju odigrali 12 tekem, osvojili so tudi mednarodni turnir na Madžarskem.

Novo sezono so rokometaši Gorenja Velenja uradno že odprli na prvi tekmi kvalifikacij Pokala EHF, to soboto pa jih v domači dvorani čaka povratni obračun. V prihajajočem vikendu se s tekmami prvega kroga začne tudi Liga NLB. V domači ligi Velenjčane prvi obračun čaka v sredo, ko se bodo v gosteh pomerili z ekipo RK Jeruzalem Ormoža.

Zoran Jovičić, glavni trener Gorenja Velenja: “Menim, da je naša pomlajena ekipa, v kateri je kar 10 novih igralcev, perspektivna mlada ekipa, ki pa še potrebuje še čas, da se uigra in razvije v ekipo, ki si jo želimo. Načrt kluba je, da v obdobju dveh let ustvarimo kakovostno, uigrano ekipo, ki se bo zmožna kosati z ekipami v evropskem srednjem razredu. V tem času je potrebno postopno in počasi graditi ekipo, ki se bo ob koncu zmožna spopasti s Celjem in poskušala ponovno postati prvak Slovenije. Rokometu v Velenju in klubu želimo vrniti sijaj in priznanje, ki ga je uživalo v svojih najboljših letih. Sam želim ustvariti neko zdravo sredino, ekipo v kateri se bodo fantje borili za vsako žogo ter bodo kazali pripadnost klubu in nenazadnje mestu.