Šok terapija v Celju uspela, pivovarji boljši od Flensa

Twitter, RK Celje

Danes je bilo v rokometni ligi prvakov na sšporedu šest tekem, nas pa je najbolj zanimalo, kako se bo pri Celju obnesla menjava trenerja Branka Tamšeta. Slovenski prvaki so se v Zlatorogu pomerili proti Flensburgu.

Alex Grimm/Getty Images

Celje Pivovarna Laško je doma s 23:20 (10:11) premagalo Flensburg, najboljši strelec pri slovenskih državnih prvakih pa je bil s petimi zadetki Jaka Malus. To je bila prva zmaga za pivovarje v treh odigranih krogih, tako da so sedaj varovanci Tomaža Ocvirka na predzadnjem sedmem mestu skupine B.

Ocvirk je na klopi Celjanov debitiral, potem ko je med tednom po porazu z Ribnico klub odpustil Branka Tamšeta. “Hvala Flensburgu za fer in korektno igro. To je bila zelo čustvena tekma zame, sploh ker sem prvič v tej vlogi. Sam sem se moral sprostiti pred tekmo, to pa so potrebovali tudi fantje. Uspeli smo umiriti nasprotnika, v prvem polčasu še premalo hitro prehajali v napade, v drugem pa popravili tudi to in tako dosegli kakšen lahek zadetek več, kar je ob odlični obrambi odločilo tekmo. Za obrambo lahko vsem rečem samo kapa dol, to je bila požrtvovalnost, ki jo potrebujemo, zato čestitke fantom.” je po srečanju za uradno spletno stran povedal Ocvirk.

Junak tekme je tudi vratar Klemen Ferlin, ki je skupno obranil 19 strelov, tudi eno sedemmetrovko.