Celjani dobili odmevno okrepitev

RK Celje Pivovarna Laško

RK Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za prihod francoskega rokometnega zvezdnika, Williama Accambraya, ki je trenutno član madžarskega Veszprema. Za Celje bo nastopal do konca sezone, pravico nastopa pa bo imel v vseh tekmovanjih.

30-letni William Accambray je levi zunanji igralec, ki je s Francijo osvojil vse kar je bilo možno osvojiti. Ima naslov olimpijskega prvaka (2012), trikrat svetovnega prvaka (2011, 2015 in 2017) ter enkrat evropskega prvaka (2014). V svoji bogati karieri je nastopal za Montpellier (10 sezon), Paris Saint-Germain (3 sezone), od prejšnje sezone pa je član madžarskega Veszprema. S klubi je osvojil 7 naslovov francoskega prvaka, 8 francoskih pokalnih naslovov, enega ima na madžarskem, leta 2011 je bil najboljši igralec francoskega prvenstva, trikrat pa v idealni sedmerki. William prihaja iz izjemne športne družine, saj je bil njegov oče metalec kladiva, olimpijec in francoski rekorder, mama je bila trikratna francoska prvakinja v metu diska, sestra je bila francoska prvakinja v metu kopja, brat pa je po tem, ko je bil član mladih reprezentanc v odbojki, bil še igralec rugbyja, William pa se je pred rokometom zelo uspešno poizkusil v več športih. Accambray je za francosko reprezentanco zbral 101 nastop in vknjižil 210 zadetkov. Za RK Celje Pivovarna Laško bo kot posojeni igralec Telekom Veszprema nastopal do konca sezone 2018/2019.

Vesel sem prihoda v Celje. RK Celje Pivovarna Laško se mi je zdela dobra priložnost, saj gre za odličen klub in zelo dobro ekipo. Ta je mlada in ima ambiciozne cilje, to je naslov slovenskega prvaka in napredovanje v ligi prvakov. Da to zmore je pokazala z zmago proti Flensburgu, ki je odlična ekipa, zato sem vesel, da bom postal del nje in se ji trudil pomagati uresničiti zastavljeno. Prav tako verjamem, da se bom tu znova vrnil na reprezentančni nivo, kar je eden izmed osebnih ciljev, zato že komaj čakam, da se pridružim soigralcem,” je ob prihodu v Slovenijo dejal Accambray, medtem ko je celjski trener Tomaž Ocvirk dodal: “Imamo ozek igralski kader, ki se je ob zadnjih poškodbah še zredčil in ker igramo v napornem ritmu sreda-sobota, je za nas pomemben vsak igralec, ki nam lahko pomaga. O Accambrayu ne gre izgubljati besed, njegovi uspehi, kjer je imel pomembno vlogo, kažejo o kakšnem igralcu je govora. Je odličen igralec, strelec z močnim strelom od daleč, močan v kontaktu in čvrst v obrambi. Kar ob tem posebej veseli je, da si je želel prihoda k nam. To je namreč tisto kar poudarjam, da si moramo skupaj želeti in verjeti v uspeh in vesel sem, da bo to sedaj z nami počel tudi William.”