Cehte in Malus namesto Grošlja in Mlakarja

Martin Rose/Bongarts/Getty Images

V slovenski reprezentanci, ki se bo v sredo v Mariboru v kvalifikacijah za EP 2020 pomerila z Latvijo, je pred nedeljskim zborom prišlo do nekaj menjav zaradi poškodb.

Le še dva dneva ločita slovenske rokometaše do vnovičnega snidenja in začetka priprav na prvi dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, ki bosta na sporedu prihodnji teden. Izbranci Veselina Vujovića, ki se bodo večino časa pripravljali v Zrečah, se bodo v sredo, 24. oktobra, ob 20.15 tretjič v zgodovini pomerili proti Latviji, štiri dni kasneje ob 18.30 po slovenskem času pa četrtič proti Estonij, drugič v Talinu.

Selektor je moral še pred zborom zaradi poškodb zamenjati dva celjska rokometaša. Matica Grošlja, ki bi lahko dočakal prvenec v članski ekipi in, ki si je strgal prednjo kolensko križno vez, zaradi česar ga čaka večmesečna rehabilitacija, bo nadomestil Nejc Cehte, Žigo Mlakarja, ki ima natrgano mečno mišico, pa Jaka Malus. Na širši seznam igralcev, ki lahko v tem ciklusu zamenjajo katerega izmed do zdaj vabljenih, je dodal člana Kopra 2013 Adama Bratkoviča in Grego Krečiča.

V sredo bo v Mariboru potekala še ena zanimiva tekma – ob 16.00 se bodo proti članom Maribora Branika, ki trenutno zasedajo četrto mesto na lestvici Lige NLB, pomerili slovenski mladinci, ki so julija v Celju osvojili naslov evropskega prvaka.