Kavtičnik: Pritiska ni, a radi bi odigrali dobri tekmi

Getty Images

Kot je v navadi, se leto začenja z zbormo moške članske rokometne reprezentance. Slednjo v prihodnjih dneh čakata dve pripravljalni tekmi proti Franciji v Rouenu.

Selektor Veselin Vujović je v Zrečah pozdravil 18 rokometašev, ki bodo odpotovali v Francijo. Zaradi bolezni je odpadel Darko Cingesar, ki ga je zamenjal Matic Verdinek. Vujović je bil že pred tem prisiljen v zamenjavo poškodovanega Igorja Žabića, ki ga je nadomestil Vid Poteko.

Slovenska reprezentanca bo najprej v Zrečah opravila tri treninge in uradno fotografiranje v novi športni opremi, 4. januarja pa že sledi odhod v Rouen. Za Francijo bosta to pripravljalni tekmi pred prihajajočim svetovnim prvenstvom, ki ga januarja gostita Danska in Nemčija. Slovenija bo turnir najboljših reprezentanc na svetu po neuspešnem kvalifikacijskem ciklusu izpustila.

Vzdušje v reprezentanci je povzel kapetan Slovenije Vid Kavtičnik: “Ta ciklus bomo oddelali po naših najboljših močeh, saj se pripravljamo že za aprilske kvalifikacije, v katerih se bomo dvakrat pomerili z Nizozemci, proti katerim pričakujem dve težki tekmi. Teden, ki je pred nami, bomo izkoristili za povezovanje med igralci in oba dvoboja, ki nas čakata. Pričakujem, da bomo delo opravili resno. Tokrat nimamo nobenega pritiska, tako da moramo predvsem uživati in odigrati dve dobri tekmi proti Franciji.