Slovenija na Portugalsko brez Gabra in Škofa

Getty Images

Po prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018, na kateri je Slovenija v polni Rdeči dvorani v Velenju zmagala z 32:27, se priprave na nedeljski dvoboj proti Portugalski nadaljujejo v Kozini in Hrpeljah, kamor je pripotovalo 18 rokometašev. Na Primorsko se nista podala Gorazd Škof ter Matej G

Po prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018, na kateri je Slovenija v polni Rdeči dvorani v Velenju Švico premagala z 32:27, se priprave na nedeljski dvoboj proti Portugalski nadaljujejo v Kozini in Hrpeljah, kamor je pripotovalo 18 rokometašev. Na Primorsko se nista podala Gorazd Škof ter Matej Gaber.

Matej Gaber je v prvem polčasu tekme proti Švici utrpel poškodbo mečne mišice in po tekmi opravil pregled z ultrazvokom, ki je pokazal natrgano mišico, zaradi katere bo moral predvidoma počivati 10-14 dni, medtem ko Gorazd Škof na Portugalskem ne bo branil zaradi odločitve selektorja po rotaciji vratarjev. Najizkušenejši čuvaj mreže v slovenski izbrani vrsti je sicer proti Švici zabeležil že 188. nastop za člansko moštvo, s tem za en nastop prehitel Romana Pungartnika ter sam obstal na 5. mestu večne lestvice.

Slovenija bo v Hrpeljah opravila tri treninge, v glavno mesto Portugalske pa se bo podala v soboto v dopoldanskem času z direktnim letom iz beneškega letališča. Dvoboj bo na sporedu ob 16:00 po slovenskem času. (vir: rokometna-zveza.si)