Celjski rogovi v drugem polčasu "nabodli" Izviđač

Marko Cirman

Celjski rokometaši so v 11. krogu regionalne lige SEHA z 42:33 premagali hercegovski Izviđač iz Ljubuškega.

Vsi se še dobro spomnimo tekme v Ljubuškem, kjer smo imeli velike težave in na koncu dosegli pomembno zmago. To moramo vzeti kot nekakšen opomin in opozorilo, kako moramo v tekmo,” je pred današnjim srečanjem poudarjal igralec Celja, David Razgor.

Opozorilo iz Hercegovine so državni prvaki dejansko upoštevali, a šele v drugem polčasu. Na odmor so odšli z zaostankom 16:17Slab prvi polčas je v slačilnici Celja zagotovo povzročil nekaj povišanih tonov, kar je očitno zaleglo.

Igralci v rumeno-modrem so prvič na tekmi povedli šele v 34. minuti, a se na tri gole razlike odlepili šele v 41. minuti srečanja. Deset minut pred koncem so imeli gosti še nekaj malega upanja na zmago, saj so Celjane držali na znosnih 5 golov razlike, v zadnjih petih minutah pa so gostje vendarle kapitulirali in na koncu rezultat (+9 za Celje) daje podobo, kot da so Celjani zlahka dobili srečanje.

Marko Cirman

Vratarji tokrat res niso imeli svojega večera, o čemer priča podatek, da so vsi streli s sedmih metrov končali v mreži (Celje 4/4, Izviđač 3/3). Pri gostih so priložnost dobili vsi trije, medtem ko je Urban Lesjak obranil le 7 strelov od 40-tih. Najboljši strelci? Pri domačih sta bila razpoložena Žiga Mlakar (9 golov) in Gal Marguč (8 golov), pri gostih pa je 8-krat zadel Ante Grbavac.

Naslednjo tekmo bodo Celjani odigrali čez en teden, ko v Zlatorogu gostuje hrvaški predstavnik Nexe. Še pred tem bodo prvaki obiskali Szeged, kjer jih v soboto čaka srečanje EHF Lige prvakov.