Rokomet: Znani polfinalni pari slovenskega pokala

Rokomet ostalo 29. Apr 201921:03 > 21:07 0 komentarjev
Twitter/RK Celje PL

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu je bil danes opravljen žreb polfinalnih parov za pokal Slovenije, ki ga bo dolenjska prestolnica gostila 11. in 12. maja. Branilec naslova Celje Pivovarna Laško se bo v polfinalu pomeril z velenjskim Gorenjem, drugi par je Sviš Ivančna Gorica - Krka.

RK Celje Pivovarna Laško
Ekipa iz mesta grofov ima na dolenjsko prestolnico slabe spomine, v začetku sezone je v tukajšnjem Marofu izgubila superpokalno tekmo proti Krki. V taboru 22-kratnih državnih in 21-kratnih pokalnih prvakov iz Celja bodo naredili vse, da na “mestu zločina” operejo svoje rokometno ime in dokažejo, da so še vedno absolutni vladarji domače scene.
“Z Velenjčani se zelo dobro poznamo, med nami ni nobenih skrivnosti. Na bližnji medsebojni pokalni tekmi bo veliko odvisno od dnevne forme in navdiha posameznikov. Naša osrednja naloga bo, da čim bolje spočijemo ekipo po napornem ritmu v ligaškem delu in pridemo na ta velik dogodek maksimalno pripravljeni, čeravno vemo, da so pokalne tekme vselej nepredvidljive. Naš cilj je končna zmaga,” je po žrebu dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.
“Celjani imajo večjo igralsko širino, a smo jim iz tekme v tekmo vse bližje. Na sobotni tekmi v Velenju smo izgubili, a dali svoj maksimum. Moja želja je, da moji varovanci na polfinalni tekmi proti Celjanom znova dajo vse od sebe, s kančkom športne sreče ter v primeru, da se nam določene zadeve ‘poklopijo’, potem jih morda lahko tudi premagamo. Na tej tekmi nimamo česa izgubiti, lahko le veliko dobimo,” je po današnji igri kroglic v Novem mestu dejal velenjski trener Zoran Jovičić.
Drugi polfinalni par je povsem dolenjsko obarvan, favorit pa je gostitelj zaključnega turnirja. “Naša priprava za polfinalno tekmo bo temeljita. Na tej tekmi smo papirnati favoriti, kar bo le še dodatna odgovornost za moje varovance. Z zbrano in odgovorno igro lahko ponovimo lanski uspeh in se znova prebijemo v finale, čeravno se v klubu zavedamo, da bo Sviš na tej tekmi napadal z vsemi svojimi močmi,” je dejal novomeški strateg Robert Cvikl, ki je ob koncu rednega dela zamenjal Mirka Skoka.
“Za moje igralce bo nastop na zaključnem turnirju velika nagrada. V Novo mesto bomo prišli povsem sproščeni, a to ne pomeni, da se ne bomo temeljito pripravili za polfinalni obračun z Novomeščani,” je dodal trener Sviša Aleksander Polak.
POKAL SLOVENIJE
POLFINALE
Sobota, 11. maja, ob 17.00:
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Ob 20.00:
SVIŠ IVANČNA GORICA : KRKA
Nedelja, 12. maja, ob 14.00:
TEKMA ZA 3. MESTO
 
Ob 17.00:
FINALE
Vir: Rokometna zveza Slovenije

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!