Celjani v drugem polčasu strli odpor Kopra

Twitter

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 6. kroga z 29:22 premagali Koper 2013 in so še korak bližje novemu naslovu državnega prvaka.

Koprčani so se v Zlatorogu predstavili v dobri luči in se odlično borili, a nato v drugem polčasu preveč popustili. Gostje so na koncu doživeli še četrti poraz v sezoni proti favoriziranim Celjanom.

Prvi polčas je bil zelo izenačen. Celjani so sicer povedli z 9:7, a do odmora po nekaj nerazumnih napakah zapravili prednost. Koprčani so na odmor odšli celo z minimalno prednostjo 12:11.

V drugem delu je ekipa Tomaža Ocvirka zaigrala v višji prestavi in hitro povedla. Vse je bilo odločeno v 50. minuti, ko je Rok Ovniček zadel za 24:18. Gostom jo je zagodla krajša klop in do konca obračuna so Celjani brez težav ohranjali razliko ter jo na koncu še povišali.

Prvi strelec domačih je bil z osmimi goli David Razgor, pri gostih pa sta jih po pet dosegla Grega Krečič in Marko Matijašević.

V soboto boste lahko v naši družbi pospremili obračun med Mariborom in Gorenjem iz Velenja. Obračun v Dvorani Tabor se začne ob 18. uri, prenos pa boste lahko pospremili na kanalu Sportklub 1.