Slovenci v končnici strli odpor neugodne Srbije

Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca nadaljuje z zbiranjem zmag v skupinskem delu SP-ja v Španiji. Na tekmi 4. kroga so varovanci Saše Prapotnika s 30:28 premagali Srbijo.

Aktualni evropski prvaki so se s Srbijo merili tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Celju, kjer so Slovenci zanesljivo slavili. Tokratna tekma je bila veliko bolj napeta in se je prelomila šele v zadnjih minutah, ko je v vratih Slovenije blestel Gašper Dobaj.

Slovenija je tekmo odprla neprepričljivo, Srbi pa so bili zelo motivirani. Po menjavi v vratih pri Sloveniji, ko je priložnost v deseti minuti dobil Dobaj, je slovenska prednost vendarle narasla. Tudi srbski vratar Todor Jandrić je znova kazal svoj razkošen talent in prav na njegovih krilih se je Srbija v 22. minuti približala na vsega gol zaostanka (11:10). Rezultat prvega polčasa je le nekaj sekund pred iztekom igralnega časa postavil Tim Rozman, ki je zadel za 16:15.

Drugi polčas je bolje začela Srbija, ki je povedla s tremo goli. Prapotnik je reagiral z minuto odmora, Slovenija pa se je tudi z bučno podporo navijačev približala na gol zaostanka (25:24). Na krilih Dobaja so naši fantje nato prišli do preobrata in v končnico vstopili s +2 ter prednost zadržali vse do konca.

Najboljši strelec Slovenija je bil znova Gregor Ocvirk, ki je dosegel kar 10 golov.