"Ose" v četrtfinale pokala po mukah s Koprčani

Twitter

Prva in druga najmočnejša rokometna ekipa v državi sta nocoj odigrali pokalno tekmo osmine finala. Medtem ko so se Celjani proti Ormožu zlahka prebili med najboljših osem, je Koper Gorenju grenil življenje vse do zadnjih minut.

Državni prvaki so zmagovalca odločili praktično že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 22:13, razlika pa je bila na koncu 15 golov v korist Celja.

Precej več dela so imele ose, katerim so Koprčani sledili skoraj do ciljne črte. Moči nasprotnika so se očitno zavedali tudi velenjski privrženci rokometa, saj so bile tribune Rdeče dvorane skoraj povsem napolnjene.

Sredi prvega polčasa je bil izid poravnan (7:7), Koper je vmes tudi povedel, a na polčas so se domači podali s prednostjo (15:14). Po skoraj enem letu – operacija kolena –  se je za Gorenje na igrišče vrnil tudi vratar Klemen Ferlin. Na koncu so domači vendarle slavili in sedaj čakajo na tekmeca, ki ga bodo, tako kot Celjani, dobili na jutrišnjem žrebu ob 13. uri. V bobnu se jima bodo pridružile še naslednje ekipe: Urbanscape Loka, Pomurje, Riko Ribnica, Herz Šmartno, Maribor Branik in Velika Nedelja.