Slovenci začeli z operacijo SP 2017

Getty Images

V Zrečah, tradicionalni bazi slovenske moške članske rokometne reprezentance, so se začele priprave na osmi nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo od 11. do 29. januarja potekalo v Franciji.

Na zboru je bilo prisotnih 16 rokometašev, medte, ko se bodo ostali zaradi klubskih obveznosti pridružili v četrtek in petek, kot zadnji pa bo reprezentančni tabor okrepil Marko Bezjak, ki ga v ponedeljek z Magdeburgom čaka zadnja prvenstva tekma v letu 2016. Po božiču bo znano tudi več o statusu poškodovanega Deana Bombača, ki bo v torek opravil zdravniški pregled.

Reprezentanca bo v Zrečah najprej ostala do sobotnega popoldneva, božič bodo igralci in člani štaba preživeli v družinskem krogu, znova pa se bo zbrala v ponedeljek ter na Štajerskem ostala do 30. decembra, nato pa jo v Brežicah čaka prva pripravljalna tekma proti Savdski Arabiji. Od 2. do 4. januarja bo trenirala v Ljubljani, dan kasneje pa se bo že podala v Francijo, kjer jo pred svetovnim prvenstvom, 6. in 8. januarja, čakata dva dvoboja z gostitelji turnirja.

V prvih dneh se bomo osredotočali predvsem na regeneracijo igralcev, ker so zaradi naporne sezone zelo utrujeni, igralci, ki igrajo v francoskem prvenstvu pa so imeli tekmo še včeraj, oziroma Škof danes. Veliko vlogo, precej večjo od moje, bo v tej fazi imel trener za fizično pripravo Primož Pori. Zagotovo nas skrbi kako je z Deanom Bombačem, katerega zdravstveno stanje bomo vedeli nekoliko kasneje, prav tako pa nas čaka težka naloga priprave rokometašev, ki v svojih klubih niso nosilci igre. Kljub temu, da smo v fazi pomlajevanja reprezentance menim, da lahko vselej posežemo po dobrem rezultatu in, da so prisotni igralci, ki so sposobni igrati dobro. Upam, da bodo izkoristili priložnost,” je ob začetku priprav dejal selektor Veselin Vujović, vzdušje v slačilnici pa je povzel Matej Gaber: “Lepo se je spet srečati z reprezentančnimi soigralci, saj smo prava klapa in že komaj čakamo, da se začne zares. Prvi dnevi bodo namenjeni regeneraciji, saj so imeli nekateri še tekme in se morajo malce spočiti. Na prvenstvo bomo zagotovo potovali z veliko željo, ki je ne bomo še govorili naglas, zagotovo pa bomo morali vsako tekmo odigrati maksimalno.” (vir: rokometna-zveza.si)