Vujović (dokončno) ostal brez pomembnega aduta

Getty Images

Slovenska rokometna reprezentanca je dva dni pred prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na svetovno prvenstvo dokončno ostala brez Deana Bombača, ki se je že vrnil na Poljsko.

Slovenska moška članska reprezentanca bo v petek ob 18.00 v Športni dvorani Brežice proti Savdski Arabiji odigrala edino pripravljalno tekmo na domačih tleh pred začetkom svetovnega prvenstva.

Izbrana vrsta Slovenije bo do petka trenirala v tradicionalni pripravljalni bazi v Zrečah, po tekmi v Brežicah bo imela dva dni novoletnega odmora, znova pa se bo zbrala 2. januarja v Ljubljani. V Francijo, kjer jo čakata še dve pripravljalni tekmi proti gostiteljem svetovnega prvenstva, bo odpotovala tri dni kasneje.

Proti Savdski Arabiji, ki se trenutno nahaja na pripravah v Srbiji, so slovenski rokometaši odigrali štiri tekme in vse tudi brez večjih težav dobili. Nazadnje sta se ekipi pomerili na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je bila Slovenija pod vodstvom Matjaža Tominca boljša s 35:22.

Na tekmi v Brežicah zaradi bolezni zagotovo ne bosta zaigrala Matej Gaber in Vid Kavtičnik, ki bosta preostanek starega leta preživela v domači oskrbi in se bosta ekipi znova pridružila 2. januarja v Ljubljani, prav tako pa ne Dean Bombač. Po dveh treningih, ki ju je 27-letni rokometaš opravil z reprezentanco v Zrečah, je namreč postalo jasno, da do svetovnega prvenstva ne bi mogel biti dovolj pripravljen, zato je po dogovoru s strokovnim štabom reprezentance in kluba zapustil reprezentančni tabor in se bo na nadaljevanje sezone pripravljal v Kielcah. (vir: rokometna-zveza.si)