Velenjčani z Metalurgom za skupinski del pokala EHF

Rokomet ostalo 15. Okt 201915:53 > 15:58
Twitter

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobili tekmece v tretjem krogu pokala EHF. Slovenski pokalni prvak se bo za nastop v skupinskem delu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja pomeril z Metalurgom iz Skopja.

Prva tekma bo 16. ali 17. novembra v Sloveniji, povratna pa teden dni kasneje v Severni Makedoniji. Skupinski del – v njem bo nastopalo 16 ekip – se bo pričel 8. februarja prihodnje leto.

Velenjska zasedba, ki je v drugem krogu pokala EHF zanesljivo premagala srbsko Metaloplastiko iz Šabca, je današnji žreb pričakala v drugem jakostnem bobnu. V njem so bili še avstrijski Alpla Hard, belgijski Achilles Bocholt, beloruski SKA Minsk, češki Plzen, španski Ademar Leon, francoski PAUC, grški Olympiacos, madžarski Csurgoi, norveški Arendal, poljska Azoty-Pulawy in Gornik Zabrze, portugalska Benfica, švicarski Pfadi Winterthur, švedski Malmö in ukrajinsko Zaporožje.

Njene možne tekmice iz prvega bobna pa so bile poleg Metalurga še danska Bjerringbro-Silkeborg in Holstebro, španska Logrono La Rioja in Liberbank Cuenca, francoski Chambery, Nantes in Nimes, nemški Füchse Berlin, Melsungen, Rhein-Neckar Löwen in Magdeburg, madžarska Balatonfüredi in Grundfos Tatabanya, hrvaške Nexe Našice in poljska Gwardia Opole.