Prva zmaga Celjanov v Ligi prvakov! Padel je Elverum!

Rokomet ostalo 20. Okt 201920:23 > 20:26
RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes v Zlatorogu v izjemno pomembni tekmi ugnali norveškega prvaka Elverum ter z odlično predstavo in suvereno zmago ostajajo v boju za izločilne boje.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes v Zlatorogu odigrali zelo pomembno tekmo 5. kroga Velux EHF Lige prvakov, ko jim je nasproti stala zasedba norveškega prvaka Elveruma. Celjani, ki so tekmo odigrali brez poškodovanega Makuca, so danes predvsem v drugem delu prikazali izjemno predstavo ter dosegli izjemno pomembno zmago.

Prvi polčas je postregel z izjemno trdim rokometom v katerem so imeli pobudo gostje. Ti se niso ustrašili domačinov ter glasnega občinstva v Zlatorogu. Po začetnih izenačenjih so prevzeli pobudo ter večkrat vodili z dvema zadetkoma razlike, Celje pa se je ves čas vračalo. Igra domačih v obrambi je bila na visokem nivoju, a je Elverum vedno našel luknjo v obrambi, manjkala pa je tudi kakšna obramba celjskih vratarjev, ki bi dvignila ekipo in pomagala do preobrata. Nekajkrat je bil rezultat izenačen, nazadnje na 13, dobrih pet minut pred koncem prvega dela, a končnica je pripadla gostom, ki pa so z napakama skoraj dovolili izenačenje v zadnjih sekundah.

Premor je prišel prav domači ekipi, ki je v drugem polčasu na igrišču še naprej delovala zelo odločeno, zmanjšalo pa se je število napak v napadu in rezultat se je hitro preobrnil. Veliko zaslug za to je imel tudi odlični Ferlin, ki je izkoriščal dobro igro soigralcev in jim vlival samozavest za igro v napadu. Iz minute v minuto so celjski igralci gradili rezultat ter višali prednost, ki je največ znašala +8, ob koncu pa so dosegli zmago z 32:25.

RK Celje Pivovarna Laško 32:25 Elverum Handball

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič, Ferlin 12 obramb; Cvetko, Rakita, Razgor 3, Marguč 2/1, Šarac 5, Grošelj 3, Poteko 1, Žabič, Silva 2, Kodrin 5, Horžen 3, Grebenc 3, Leban 5/2, Novak; trener Tomaž Ocvirk