SP: Poraz proti Angoli močno otežil delo

Rokomet ostalo 3. Dec 201914:36 > 14:48
RZS/Twitter

Slovenska ženska članska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu na Japonskem zabeležila drugi zaporedni poraz. Od izbrank Uroša Bregarja so bile s 33:24 (16:12) boljše Angolke.

Po uvodni senzacionalni zmagi nad Nizozemkami in pričakovanem porazu proti Norvežankam so Slovenke v torkovem izjemno pomembnem obračunu ukanile telesno izjemno sposobne tekmice iz Angole. Angola je vodila že ob polčasu (16:12), ko smo v drugem polčasu pričakovali pravi obraz naših deklet in preobrat, pa so tekmice stopile na plin in vodile tudi za 12 golov. Obračun so na koncu dobile s 33:24. Slovenija ni našla načina kako zaustaviti robustno krožno napadalko Albertino Kassomo, ki je bila izbrana tudi za najkoristnejšo igralko srečanja. Dosegla je 6 golov. Pri naših je bila z 9-imi goli najuspešnejša Tjaša Stanko, ki je bila edina, ki je držala korak z razpoloženimi Angolkami.

“Tekmo smo začeli izjemno nervozno in nismo izkoristili nekaj lepih priložnosti. Organizacija igre je bila porazna. Njihova vratarka je zbrala 13 obramb, ob tem pa smo 11 žog vrgli mimo vrat. Realizacija je bila tako slabša, nismo se držali sistema. Pritisk pomembnosti tekme je naredil svoje, saj bi bili z zmago že skoraj uvrščeni v drugi del. Sedaj si bomo morali kožo reševati na tekmah s Kubo in Srbijo.” je po tekmi dejal slovenski selektor Uroš Bregar.

Z zmago bi bile praktično že uvrščene v nadaljevanje tekmovanja, po drugem porazu pa so si Slovenke močno otežile pot v drugi del tekmovanja. Slovenija se bo po sredinem dnevu premora v četrtek ob 7. uri pomerile s Kubo, dan kasneje pa jih bržkone čaka odločilna tekma v skupini A z reprezentanco Srbije.