Velenjčani z gostovanja praznih rok

RK Gorenje Velenje/Facebook

Rokometaši Gorenja iz Velenja so v 11. kolu Lige SEHA gostovali pri naših južnih sosedih, kjer so po slabo odigrani končnici ostali praznih rok. Nexe Našice so zmagale z 29:27.

Ekipi sta prikazali zanimivo in izenačeno predstavo, na koncu pa so se veselili gostitelji, ki so prišli do svoje četrte zmage in obenem še prehiteli današnje tekmece, ki so po desetem porazu, padli na osmo mesto lestvice.

V prvem polčasu so bili sprva bolj razigrani Velenjčani, ki so v 22. minuti po zadetku Nika Medveda vodili že z 11:6. Nato pa je sledil je strm padec Velenjčanov in niz golov domačih, ki so do konca polčasa izid obrnili v svojo korist.

V drugem delu igre so domači večino časa vodili, največ za tri zadetke, toda gostje bi se do konca ob večji zbranosti lahko vrnili. Matjaž Brumen je v 58. minuti izid izenačil na 27:27, v končnici pa so Našice izkoristile oba svoja napada, Gorenje pa svojega za izenačenje na 28:28 pa ne.

Pri gostiteljih je bil najboljši strelec Ante Gadža, ki je tudi postavil končni izid, z devetimi goli, pri gostih jih je toliko dosegel Matjaž Brumen. David Špiler je pri domačih dosegel zadetek, Gregor Lorger pa zbral tri obrambe.

Liga SEHA, 11. krog:

Sreda, 8. februarja:
Nexe Našice : Gorenje Velenje 29:27 (14:13)
Gadža 9, Zrnić in Barišić-Jaman po 5; Brumen 9, Toksić in Mitrović po 4.