Celjani tokrat na Danskem v zaključku ostali brez točke

Rokomet ostalo 16. Feb 202018:46 > 18:50
RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši Celja so na današnji tekmi 12. kroga EHF Lige prvakov izgubili na Danskem pri Aalborgu z 28:24.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes na severu Danske odigrali tekmo 12. kroga EHF Lige prvakov. Nastopili so močno oslabljeni, saj z ekipo niso potovali vratar Ferlin, Kodrin in Marguč, se odlično borili, a na koncu proti Aalborgu vpisali poraz, ki pa ni usoden in imajo še naprej vse v svojih rokah.
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred odhodom na Dansko napovedali boj za zmago, ki bi jim že prinesla napredovanje v osmino finala, saj sta neposredna tekmeca izgubila, a potem zaradi bolezni ostali brez prvega vratarja Ferlina, že prej poškodovanega Marguča, zaradi bolečin v hrbtu pa je doma na dan odhoda ostal tudi Kodrin.
Omenjene težave so se jim poznale, predvsem v napadu, medtem, ko je Vujović odlično nadomestil Ferlina v vratih. Celjski rokometaši so v obrambi odlično odprli tekmo, v napadu pa so imeli velike težave, nekaj je bilo izgubljenih žog, še veliko več pa zgrešenih strelov, eden tudi s sedmih metrov. Modri tako kar dvanajst minut niso dosegli zadetka, domači v tem času 4, še več pa bi jih, če ne bi bil razpoložen Vujović. Na nesrečo celjskih vitezov je bil v prvih dvajsetih minutah prvega dela izjemen tudi domači vratar Saevereaas (10 obramb), ki je zaustavljal premalo natančne strele gostov, ti pa so kar nekajkrat zadeli tudi okvir vrat. Vujović je ob manjši poškodbi moral mesto za nekaj minut prepustiti debitantu Gaberšku, še en debitant, Cokan, pa je na polovici prvega dela menjal nekajkrat nenatančnega Novaka.
Ocvirk je poizkušal z menjavami, minutami odmora, s katerimi je poizkušal umiriti igralce, to pa mu je uspelo šele v drugo, pri rezultatu 9:3, ko so bili gostje v napadu uspešni le 28 odstotno. Po tej so gostje zaigrali bolje, še naprej je bil fantastičen Vujović (11 obramb v prvem delu), Leban pa je dvakrat zadel s sedmih metrov. Zaključek je bil povsem celjski, približali so se na tri zadetke zaostanka in imeli zadnji napad, v katerem pa je Grošelj nespametno izgubil žogo nekaj sekund do konca, kar so domači izkoristili in na odmor odšli s štirimi zadetki razlike.
Drugi polčas so gostje začeli veliko bolje kot prvega. Dosegli so prvi zadetek, a žal na drugi strani tudi sami dokaj hitro prejemali te v svojo mrežo. Ob treh zadetkih zaostanka (15:12), je bil izključen Cvetko, številčno prednost pa so domači dodobra izkoristili in izenačili najvišjo prednost na tekmi, ko je bilo po petih minutah igre 18:12. A gostje podobno kot v prvem delu, tudi v drugem niso izgubili volje klub visoki prednosti domačih. Počasi so ponovno začeli topiti prednost, ki so jo igralci Aalborga ohranjali predvsem zaradi izjemnega vratarja. Ta je blestel tudi v drugem delu in čeprav so imeli dobro razpoloženega vratarja tudi pivovarji, to ni bilo dovolj.
V igro se je vedno prikradla kakšna napaka preveč, svoje pa sta dodala tudi francoska sodnika, ki sta precej hitreje na klop za dve minuti pošiljala goste, ali jim drugače vzela žogo v napadu. Prav ta prednost se je izkazala za odločilno, saj je Aalborg takrat vedno znova pobegnil na varno razdaljo. Celjani so grozili, v 48. minuti so se po dveh zadetkih Šarca in Vujovića na prazna vrata, približali le na zadetek zaostanka (23:22), po zadetku Grebenca je bilo minus ena še v 52. minuti. A sledila je izključitev Razgorja ter pobeg domačih na plus tri. Po minuti odmora Ocvirka je sledil zadnji juriš gostov, ki so znižali na minus dva, a je bil izključen še Grošelj. V teh minutah je Celjane dvakrat rešil Vujović, Leban pa je imel slabe tri minute do konca možnost, da pivovarje znova povsem približa Aalborgu. A strel s sedmih metrov, kot tudi odbito žogo, mu je obranil domači čuvaj mreže, ki je tako postal junak srečanja za zmago Dancev, ki pušča zadeve v skupini A še naprej odprte.