Jovičić podaljšal pogodbo z Gorenjem

Rokomet ostalo 18. Feb 202021:05 > 21:11
RK Gorenje

RK Gorenje je v lanski sezoni doživel precejšnje spremembe. Po odhodu številnih rokometašev je bila podoba črno-rumenih precej osvežena in pomlajena. Krmilo velenjske barke je prevzel 44-letni Zoran Jovičić in s klubom sklenil sodelovanje do konca letošnje sezone, zdaj pa je pogodbo podaljšal.

RK Gorenje Velenje je lansko sezono pričel s popolnoma prenovljeno, mlado, neizkušeno in močno finančno racionalizirano ekipo. Kljub temu so Velenjčani drugič v zgodovini postali zmagovalci slovenskega pokala ter osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu, kar je bil pokazatelj, da so šle stvari v pravo smer. Tako je ocenil tudi Zoran Jovičić, ki je prav lansko sezono prevzel mesto trenerja članske ekipe, sedaj pa je svoje sodelovanje z Gorenjem podaljšal še za nadaljnji dve sezoni. Po izjemno uspešni lanski sezoni, so ose letošnjo pričele nekoliko v krču, a po tistem porazu v Celju, 9. oktobra lani, črno-rumeni do sedaj še niso izgubili tekme v državnem prvenstvu. Za piko na i letošnji sezoni so se Velenjčani uvrstili še v skupinski del Pokala EHF, kjer nastopajo v družbi samih rokometnih velikanov.

Zoran Jovičić, glavni trener članske ekipe Gorenja Velenja:

»V klubu sem zadovoljen, dobro se počutim tukaj, zato sem se tudi odločil za to potezo. Imamo ekipo, s katero smo v zadnjem letu in pol naredili velik napredek in na tej poti bi radi gradili tudi naprej. Veseli me, da smo ekipa, ki diha skupaj, to mislim, da se odraža tudi na igrišču. Uspehi, ki smo jih osvojili v lanski sezoni, pa tudi v letošnji, ko smo že presegli cilje v evropskem tekmovanju, se za nas še zdaleč ne zdijo samoumevni. Ob koncu tekoče sezone bomo ponovno postavili nove cilje za naprej. S končno podobo ekipe za novo sezono bomo tudi videli kakšni bodo ti cilji. Moja želja je seveda, da bi obdržali čim več igralcev, kakšna je pa realnost bomo pa videli.«