Krimovke in Celjani ostajajo del evropske elite

Rokomet ostalo 19. Jun 202020:46 > 20:51
RK Celje Pivovarna Laško

V petek je izvršni odbor evropske rokometne zveze (EHF) razkril imena zadnjih udeleženk in udeležencev, ki jim je namenil mesto v evropski ligi prvakov. Del evropske klubske smetane ostajata tudi oba slovenska prvaka, RK Krim Mercator in RK Celje Pivovarna Laško!

Tako Krimovke kot Celjani bodo v Ligi prvakov sodelovali 26. v svoji zgodovini. Oba kluba sta uspešno prestala sito, za katerega prehod so bili primernost infrastrukture, TV pravice, obisk tekem, rezultati v prejšnjih sezonah tekmovanje EHF-a ter marketinške in promocijske akcije kluba.

Obe tekmovanji bosta v novi sezoni potekali z novima tekmovalnima sistemoma, ki ga bosta v uvodni fazi sestavljali dve skupini s po osmimi ekipami. Najboljši ekipi vsake bosta neposredno uvrščeni v četrtfinale, tiste, ki bodo zasedle mesta med 3. in 6., pa se bodo za napredovanje med najboljših osem ekip merila na dodatnih tekmah.

V ženski kategoriji je EHF podelil devet (Team Esbjerg, Odense Handbold, Györi Audi ETO KC, Metz Handball, Borussia Dortmund, Budućnost, Vipers Kristiansand, SCM Valcea in Rostov Don) neposrednih vstopnic v tekmovanje. Sedem mest je tako ostalo nezapolnjenih, zanje pa se je prijavilo 12 klubov. Poleg Krimovk so povabila prejele še zasedbe CSM Bucuresti, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSKA, HC Podravka Vegeta in SG BBM Bietigheim.

Moška različica je ekipam vnaprej zagotovila eno mesto več (HC PPD Zagreb, Aalborg Handbold, Barça, Paris Saint-Germain HB, THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprém, HC Vardar 1961, PGE VIVE Kielce in FC Porto Sofarma). Za zadnjih šest so poleg Celjanov merila EHF-a za uvrstitev med najboljše izpolnili še Meškov Brest, Nantes, Pick Szeged, Elverum in Motor Zaporožje. Že prej pa so imeli mesta zagotovljena Barcelona, PSG, Kiel, Flensburg-Handewitt, Veszprem, Vardar Skopje, Vive Kielce, Porto, Zagreb in Aalborg.

Moška Liga prvakov bo na sporedu ob sredah in četrtkih, ženska pa tekom vikenda.