Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

RK Celje Pivovarna Laško

Na Dunaju so v sredo izžrebali skupine Lige prvakov in Lige prvakinj v rokometu. Celjani bodo v sezoni 2020/2021 igrali v skupini B, dobili pa so zelo zahtevne tekmece.

Serijski slovenski prvaki se bodo v prihodnji sezoni merili z z Barcelono, Veszpremom iz Madžarske in Kielom iz Nemčije, v skupini A pa so še danski Aalborg, francoski Nantes, Motor Zaporožje iz Ukrajine in Zagreb.

V skupini A bodo igrali Vardar iz Skopja, Paris SG, poljske Kielce, Porto, madžarski Pick Szeged, beloruski Brest Meškov, norveški Elverum in Flensburg iz Nemčije.

V četrtfinale se bosta neposredno uvrstili po dve najboljši ekipi iz obeh skupin, ekipe od tretjega do šestega mesta bodo igrale v osmini finala. Dve najslabši ekipi iz vsake skupine se bosta poslovili od tekmovanja.

Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo zahtevni tekmeci. Naša filozofija je znana. Prisegamo na delo, trening in garanje, ki edino prinaša rezultate, kar smo videli že v minuli sezoni. Seveda si želimo uvrstitve v izločilne boje, za katere smo bili letos zaradi korone prikrajšani, a se zavedamo, da nas čaka še težje delo kot v prejšnji sezoni. Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje. Smo leto bolj izkušeni, ogrodje ekipe je ostalo enako in to moramo izkoristiti ter nadgraditi,” je o žrebu povedal trener Celja Tomaž Ocvirk in dodal: 

Favoriti skupine so Barcelona, Veszprem in Kiel, močan je Nantes, prav tako Aalborg. Zaporožje je trenutno največja neznanka glede kadra, Zagreb pa bo po naših zmagah v prejšnji sezoni gotovo še dodatno motiviran. Ne bo lahkih tekem, a nikomur tudi ne bo lahko proti nam. Rad bi dejal, da so vse to ekipe, ki bodo napolnile Zlatorog.

Nova sezona Lige prvakov se bo začela 13. septembra. Skupinski del bo trajal do 4. marca, zaključni turnir četverice pa bo 12. in 13. junija prihodnje leto gostil Köln.

Krimovke bodo igrale v skupini A
Slovenske prvakinje Krim Mercator bodo prihodnjo sezono igrale v skupini A, kamor je žreb umestil še francoski Metz, ruski Rostov, norveški Kristiansand, danski Esbjerg, madžarski Cargo Rail Hungaria, romunska Bukarešta in nemški
Bietigheim.

Na prvi pogled je morda nekoliko lažja skupina B, saj v njej igrata Borussia iz Dortmunda in CSKA Moskva, torej obe novinki v ligi prvakinj. A dejstvo je, da je iz leta v leto konkurenca močnejša, tekme pa vse bolj zahtevne. Naloga na nobenem evropskem dvoboju ni lahka, a dobro smo sestavili ekipo in verjamem, da se bomo z dobrim delom lahko kosali z vsako tekmico,” je dejal trener Krima Uroš Bregar.

Skupinski del bo trajal med 13. septembrom in 14. februarjem prihodnje leto, zaključni turnir pa bo 29. maja in 30. maja gostila Budimpešta. Sistem tekmovanja je enak kot pri moških.