Rokometna reprezentanca danes gostuje na Poljskem

Rokomet 29. Apr 20219:57 0 komentarjev
Foto: Getty Images

Slovenski rokometaši bodo danes v predzadnjem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022, ki ga bosta gostili Madžarska in Slovaška, odigrali tekmo s Poljsko. Izbrancem Ljubomirja Vranješa za uvrstitev na prvenstvo stare celine danes zadošča že remi.

Pred slovenskimi rokometaši je druga tekma v tem tednu. Po prepričljivi zmagi nad Turčijo v torek (30:22), ko so pogrešali številne nosilce igre, a vseeno zanesljivo zmagali, jih danes čaka precej težja naloga. Ob 20. uri bodo gostovali v Opolah na Poljskem, na prvem medsebojnem obračunu v Celju je bila Slovenija tik pred začetkom kvalifikacij za olimpijske igre boljša z 32:29.

Slovenija je sicer na dosedanjih štirih tekmah zbrala sedem od možnih osmih točk (zmaga nad Turčijo, Poljsko, Nizozemsko, remi z Nizozemsko) in je na prvem mestu v skupini 5. Druga Nizozemska ima pet točk, tretja Poljska štiri, zadnja je Turčija brez točk. Slovenci bi se z današnjo zmago ali remijem tudi matematično že uvrstili na EP. V primeru poraza bi uvrstitev nanj potrjevali v nedeljo, 2. maja, ko jih v Celju čaka zadnja tekma teh kvalifikacij. V knežjem mestu bodo gostili Turke.

Lestvica skupine 5

  1. Slovenija 3-1-0   7
  2. Nizozemska 2-1-1   5
  3. Poljska 2-0-2   4
  4. Turčija 0-0-4   0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!