Škandal v Franciji, legenda aretirana zaradi pedofilije

Rokomet 25. Jan 202312:45
Bruno Martini. FOTO: Profimedia.

Bruno Martini, legendarni nekdanji rokometaš, dvakratni svetovni prvak s francosko reprezentanco in evropski prvak z Montpellierjem, ki je zdaj predsednik združenja francoskih rokometnih prvoligašev, je bil aretiran zaradi pedofilije.

V francoskem športu očitno ne gre brez spolnih škandalov. Potem ko je pred dnevi zaradi spolnega nadlegovanja odstopil predsednik tamkajšnje nogometne zveze Noel La Great, se je zdaj v središču pozornosti znašel legendarni nekdanji rokometaš in zdajšnji pomembni rokometni funkcionar Bruno Martini.

Medtem ko se Francija na svetovnem prvenstvu na Poljskem in na Švedskem poteguje za novo medaljo na velikih tekmovanjih, se je njen nekdanji dolgoletni reprezentant, ki od leta 2021 opravlja predsedniško funkcijo pri združenju francoskih rokometnih prvoligašev, na udaru znašel zaradi še precej bolj nečednega početja.

52-letni nekdanji dolgoletni rokometni vratar, ki je bil s Francijo v letih 1995 in 2001 svetovni prvak, Montpellierju pa je leta 2003 pomagal do naslova evropskega klubskega prvaka, je bil po poročanju francoske spletne strani Franceinfo v ponedeljek zjutraj aretiran zaradi pedofilije.

Fotografija iz časov, ko je branil barve francoske reprezentance. FOTO: Profimedia.

Po torkovem zaslišanju na sodišču v Parizu je bil sicer izpuščen na prostost, a mu grozi večletna zaporna kazen. Tamkajšnji organi pregona so ga aretirali po večmesečni preiskavi, v kateri so ugotovili, da si je z mladoletnimi osebami izmenjeval pornografske fotografije in videoposnetke.

Martini je to početje priznal, a se brani in pravi, da ni vedel, da je imel opravka z mladoletniki. Najbolj obremenilne dokaze je pred sodnika postavil nek 13-letni deček, s katerim se je sloviti nekdanji rokometaš dopisoval prek družabnih omrežjih in ga nagovarjal, da se dobita tudi v živo.

Komentari

Vaš komentar