Slovenci na četrtkovem žrebu med nosilci

Rokomet 4. Maj 20219:05 0 komentarjev
Foto: Getty Images

Evropska rokometna zveza je objavila kakovostne bobne pred četrtkovim žrebom januarskega evropskega prvenstva za moške. Slovenija se bo vanj podala s prvega kakovostnega bobna, obenem pa je že znano, da bo prvi del tekmovanja odigrala v skupini C v Debrecenu na Madžarskem.

Še pred plesom kroglic, ki se bo v Budimpešti začel v četrtek ob 17. uri, je že znano, da se Slovenija v prvem delu evropskega prvenstva ne bo mogla pomeriti s preostalimi reprezentancami s prvega bobna – Španiji, Hrvaški, Norveški, Nemčiji in Portugalska – ter obema gostiteljicama, Madžarsko in Slovaško, ki bosta skupinski del tekmovanja odigrali Budimpešti in Košicah. Nasprotnica Slovenije zagotovo ne bo niti Češka, ki bo sprva igrala v Bratislavi.

Možni slovenski tekmeci iz drugega bobna so Švedi, Rusi, Danci, Srbi in Avstrijci, iz tretjega Belorusi, Islandci, Francozi in Severni Makedonci, iz četrtega pa Nizozemci, Črnogorci, Ukrajinci, Poljaki, Bosanci in Litvanci. 

Poleg že omenjenih lokacij prvenstva v Debrecenu, Budimpešti (skupina B), Košicah (skupina F) in Bratislavi, ki bo poleg skupine E s Češko gostila tudi skupino D, v katero je vnaprej posajena Nemčija, bo tekmovanje potekalo še v Szegedu. V tamkajšnji skupini A bo uvodoma igrala Hrvaška. 

Slovenci v primeru napredovanja iz skupine ostajajo na Madžarskem

Evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu med 13. in 30. januarjem prihodnje leto, bo 15. po vrsti in drugo, na katerem bo nastopilo 24 reprezentanc. Te bodo v prvem delu razvrščene v šest skupin s po štirimi ekipami. 

Kot so zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije, se bosta v drugi del evropskega prvenstva, ki bo potekal v Budimpešti in Bratislavi, uvrstili najboljši reprezentanci vsake izmed skupin prvega dela. Slovenija bo v primeru napredovanja ostala na Madžarskem, kjer se bosta najboljši dvojici skupine C pridružili še najuspešnejši reprezentanci skupin A in B. V madžarski prestolnici bodo potekali tudi kasnejši boji za najvišja mesta. Najboljši izbrani vrsti obeh skupin drugega dela se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščeni pa čaka boj za končno peto mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!