Slovenci odgovarjajo na ostre srbske obtožbe

Rokomet 9. Nov 202213:01 komentarji
Foto: Aleš Fevžer

Rokometna zveza Slovenije (RZS) se je odzvala na ostre obtožbe Srbov, ki so slovenski tabor obtožili snemanja treninga pred odločilno tekmo skupinskega dela.

Slovenske rokometašice so v odločilni tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva, ki ga gosti tudi Slovenija, ugnale Srbkinje in jih poslale domov. Po porazu je srbska reprezentantka Jelena Lavko obžalovala izpad, ob tem pa slovenski tabor obtožila snemanja treningov v dvorani Tri lilije v Laškem, zanimivo, šele dan kasneje pa so se v srbskim medijih pojavile tudi fotografije, ki jih je na Instagramu objavila predsednica srbske zveze Milena Delić. Na njih so bili v preluknjani škatli telefoni in prenosni računalniki, ki so domnevno snemali trening srbske izbrane vrste. Srbi so na Evropsko rokometno federacijo (EHF) in organizacijski odbor EHF EURO 2022 podali tudi pritožbo.

“Ni šlo za nikakršno nepooblaščeno snemanje”

Na ostre obtožbe se je odzvala tudi Rokometna zveza Slovenije (RZS), ki je v svoj bran zapisala: “Po prejemu pritožbe je stekla interna EHF preiskava, z namenom, da se nemudoma razjasnijo okoliščine, lokalni organizator pa je bil pozvan tudi k izjavi v zvezi okoliščinami. Organizacijski odbor je potrdil, da ni šlo za nikakršno nepooblaščeno snemanje treninga srbske reprezentance. V času, ko je slovenska ženska rokometna reprezentanca trenirala v dvorani Tri lilije, je ena izmed članic slovenske reprezentance praznovala rojstni dan, ostale članice pa so ji ta dan pripravile presenečenje, kar so želele tudi posneti. Po rojstnodnevnem presenečenju je slovenska reprezentanca nadaljevala s pripravljalnim treningom.”

“Vsem, ki so zaradi tega neljubega dogodka bili morda prizadeti, se v imenu celotnega organizacijskega odbora EURO EHF 2022 in RZS iskreno opravičujemo. RZS in organizacijski odbor EHF EURO 2022 sta vedno in bosta tudi v bodoče močno zagovarjala transparentnost, poštenost in visoke etične standarde ter ničelno toleranco do vseh nepoštenih praks v športu. Obenem odločno podpiramo sankcioniranje vseh ugotovljenih kršitev.”

Telefoni in prenosni računalniki v škatlah dvorane Tri lilije: