Krimovke še sedmič osvojile superpokal

Rokomet 3. Sep 202221:17 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Rokometašice Krima Mercatorja so sedmič osvojile slovenski superpokal. Na tradicionalnem uvodu v rokometno sezono so izbranke Dragana Adžića danes v Izoli premagale tekmice iz Celja s 30:24 (17:14). V nedeljo bo v Gornji Radgoni še moška superpokalna tekma med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem.

Pri Ljubljančankah, ki jih čez dober teden dni v Bukarešti čaka uvodna tekma v evropski ligi prvakinj, je bila najbolj učinkovita letošnja najbolj pomembna okrepitev iz Rusije Darja Dmitrijeva s sedmimi goli.

Poljakinja Aleksandra Rosiak je prispevala pet golov, Alja Varagić štiri, Francozinja Alisson Pineau, Ema Abina in Barbara Lazović po tri, Tina Valentina Klemenčič in Nataša Ljepoja po dva, medtem ko je Čehinja Sara Kovarova dosegla zadetek.

Pri Celjankah so bile strelsko najbolj učinkovite Iza Bon Brzin, Sanja Vrček in Erin Novak, ki so dosegle po pet golov. Anika Strnad Zelen je prispevala štiri, Katja Čerenjak dva, Tjaša Žener, Jasmina Pišek in Nika Dobrnik pa po en gol.

“Vesel sem, da sem osvojil mojo prvo lovoriko v Sloveniji. Pričakoval sem zahtevno tekmo proti tekmicam iz Celja, ki jih sam dobro poznam zaradi selektorskega dela. To je bila dobra priprava na začetek tekmovanja v ligi prvakinj. Tekma je pokazala, da lahko še precej stvari dvignemo na precej višjo raven. Motivirane Celjanke so nam tako zelo pomagale,” je po zmagoslavju dejal Črnogorec na ljubljanski klopi Dragan Adžić, ki je poleg selektorskega mesta pred začetkom te sezone prevzel tudi slovenske prvakinje.

“Čestitke Krimu za superpokalno lovoriko. Mislim, da smo se zelo dobro upirali ekipi evropskega kova. Tekma je bila izredno borbena. Čestitke za to tudi našim dekletom. Kljub temu, da naša ekipa še ni povsem uigrana, je že pokazala zelo lepo igro. Verjamem, da so tudi vsi gledalci uživali v ogledu,” je dodala celjska trenerka Miša Marinček Ribežl in dodala: “Škoda morda na koncu za nekaj naših napak. Menim, da je bila realna razlika dva ali tri zadetke. Če bi se nam katera stvar ‘poklopila’ že prej, pri čemer mislim na nasprotne napade, sedemmetrovko in še kakšen moment, bi morda tekmo lahko tudi preobrnili.”

Pred današnjo tekmo so nagrade za najboljše posameznice 1. ženske rokometne lige v sezoni 2021/22 dobile Erin Novak, ki je bila, tedaj še v dresu novomeške Krke, v glasovanju sodelujočih trenerjev izbrana za najboljšo rokometašico državnega prvenstva. Njena nova soigralka v celjskem dresu Andrea Perić je dobila priznanje za najboljšo vratarko, za najboljšo strelko pa Minea Kolenko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!