Slovenski kapetan zapušča katalonskega velikana

Rokomet 23. Maj 202112:22 0 komentarjev
Jure Dolenec (Foto: AP/Guliver Images)

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Jure Dolenec zapušča Barcelono in se vrača v Francijo. S prvoligašem Limogesom, kjer uspešno že igra Dragan Gajić, je sklenil triletno pogodbo.

Desni zunanji rokometaš je v Franciji uspešno igral že med letoma 2013 in 2017 v dresu Montpellierja, zadnje štiri sezone pa je preživel v Barceloni. Športno pot je sicer začel v domači Škofji Loki, nato pa se prek velenjskega Gorenja izstrelil v evropskega velikana. 

V bogati zbirki dosežkov Dolencu še vedno manjka naslov evropskega klubskega prvaka, ki ga bo naskakoval junija z Barcelono na finalnem turnirju lige prvakov. V Španiji je osvojil po štiri naslove državnega prvaka, pokalnega in superpokalnega prvaka ter tri naslove pokalnega prvaka za španske prvoligaše. Dvakrat je z Barcelono postal tudi svetovni klubski prvak, v minuli sezoni pa podprvak lige prvakov. Pred tem je v Franciji dvakrat postal državni ter enkrat pokalni prvak. V tujino se je odpravil z dvema naslovoma slovenskega prvaka v velenjskem dresu.

Za slovensko reprezentanco je Dolenec odigral 160 tekem in dosegel 592 zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!