Slovenci v Celju nadigrali Hrvate

Reprezentance 29. Dec 202120:05 > 21:013 komentarji

Slovenska rokometna reprezentanca je na prvi od treh prijateljskih tekem pred prihajajočim Evropskim prvenstvom na Madžarskem in Slovaškem v celjskem Zlatorogu s 33:26.

Izbranci Ljubomirja Vranješa, ki še vedno pogreša “Nemce” Miho Zarabca in vratarja Urbana Lesjaka in Urha Kastelica, je na prvi pripravljalni tekmi pred januarskim EP visoko s 33:26 premagala renomirano Hrvaško.

Slovenci so v v prvem polčasu igrali po sistemu toplo-hladno. Začeli so sijajno in si po trinajstih minutah priigrali tri gole prednosti, a so Hrvati potrebovali le dve minuti, da so tekmo postavili v začetno izhodišče (9:9).

Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, v sklepnih minutah pa so bili bolj preudarni Slovenci, ki so se – po golu vratarja Jožeta Baznika prek celega igrišča – v slačilnico odpravili z dvema goloma prednosti (17:15).

V drugem polčasu stopili na plin

Vranješevi izbranci so v uvodnih treh minutah drugega polčasa naredili delni izid 3:0 in povedli z 20:15. V nadaljevanju so bili v njihovi igri vzponi in padci. V 48. minuti je njihova prednost znašala le zadetek (23:22), v končnici tekme pa so dvignili raven svoje igre v obrambi, izpeljali nekaj bliskovitih nasprotnih napadov in na kolena položili svoje tradicionalne mednarodne tekmece.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc in Gašper Marguč, ki sta dosegla po sedem golov, medtem ko je Jure Dolenec prispeval štiri.

Slovenci se bodo pred začetkom rokometnega spektakla na Madžarskem in Slovaškem še dvakrat pomerili z Italijo.  V skupinskem delu se bodo merili z Dansko, Severno Makedonijo in Črno goro.

Prijateljska tekma

Sreda, 29. december:
Slovenija – Hrvaška 33:26 (17:15)

Slovenija: Baznik 2, Panjtar, Skube, Blagotinšek, Henigman, Marguč 7 (3), Janc 7, Levc, Dolenec 4 (2), Poteko 3, Kodrin 2, Sokolič 1, Ovniček, Makuc 2, Grošelj 1, Mačkovšek 3, Kljun, Suholežnik 1.

Hrvaška: Šunjić, Pilipović, Mihić 2, Gadža 1, Maraš, Čupić 3 (2), Šebetić 5, Cindrić 5, Matanović 1, Mandić 2, Grahovac 2, Lučin, Jaganjac 1, Šušnja 2, Šišić 2, Glavaš, Klarica.

Komentari

Vaš komentar