Umrl je nekdanji reprezentančni vratar Boštjan Strašek

Reprezentance 23. Dec 202112:05 > 12:36 9 komentarjev
Foto: RZS

V 53. letu starosti je ta svet zapustil nekdanji rokometni reprezentant in dolgoletni član Celja Pivovarne Laško, Boštjan Strašek.

V 53. letu starosti je po hudi bolezni umrl eden izmed trenerjev mlajših selekcij RK Celje Pivovarna Laško ter dolgoletni član našega kluba, Boštjan Strašek.

“Boštjan Strašek je zelo prepoznano ime našega kluba in nasploh slovenskega rokometa. Bil je dolgoletni član našega kluba, med letoma 1985 in 1996, torej 11 sezon je bil igralec članske ekipe Celja, v zadnjih sezonah sezonah pa je bil trener mlajših selekcij kluba, ki jim je predajal svoje znanje,” so zapisali na uradni spletni strani RK Celja.

Boštjan je bil tudi član prve slovenske članske rokometne reprezentance, za katero je sicer skupaj zbral 36 uradnih nastopov in bil odlična zamenjava za Rolanda Pušnika na EP 1994, ko je Slovenija debitirala na turnirjih stare celine.

Kot trener vratarjev je kasneje sodeloval tudi pri mlajših reprezentančnih selekcijah, z mladinsko je leta 2018 v Celju osvojil naslov evropskih prvakov. Prav tako je v svoji karieri deloval tudi v nekaterih drugih rokometnih sredinah v Sloveniji in tujini.

Boštjan Strašek je pustil močan pečat v delovanju našega kluba in slovenskega rokometa ter bo z velikimi črkami zapisan v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško!” še dodajajo s Celja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje