V Maribor se je preselil evropski prvak

Rokomet 4. Okt 202116:11
Mlajši od bratov Janc se je iz Celja preselil v Maribor. Foto: Dajnko Photography / RK Maribor Branik

Vodstvo mariborskega rokometnega kluba Branik je sporočilo, da se je pred nadaljevanjem sezone dogovorilo za sodelovanje z Mitjo Jancem. Mladi srednji zunanji rokometaš je za Štajerce že debitiral na tekmi lige NLB proti Trimu.

Mlajši brat dolgoletnega reprezentanta Blaža Janca se je v Maribor preselil iz Celja, pogodbo s klubom iz štajerske prestolnice pa je podpisal do konca sezone. 18-letnik je na zadnjem evropskem prvenstvu za rokometaše do 19 let s Slovenijo osvojil končno četrto, bil pa je najboljši strelec turnirja, izbran je bil tudi za najkoristnejšega igralca tekmovanja.

“Pred nekaj dnevi sem prišel v Maribor. Nismo še dolgo skupaj, vidi se, da še nismo povsem uigrani, ampak sem zelo vesel, da sem del te ekipe. Na tekmi s Trimom sem bil sam morda mišljen kot presenečenje za igralce Trima, kar pa žal ni uspelo, se bomo pa zdaj hitro osredotočili na Velenje in tam skušali priti do zmage. Za selitev v Maribor sem se odločil, ker v Celju, kjer je bilo vse super, ni bilo prave minutaže. Zato sem se odločil za Maribor, kjer bom zagotovo več igral,” po tekmi s Trebanjci za klubsko spletno stran dejal nadarjeni organizator igre.

Še pred sobotno tekmo je v ligi NLB debitiral že v prejšnji sezoni, ko je za Celje dosegel sedem golov. V mladinski ekipi je na 8 tekmah dosegel kar 49 golov, postal državni prvak, tam pa je sodeloval s trenerjem Luko Žvižejem, ki je celjsko klop mladih pred sezono prav tako zamenjal za mariborsko člansko.