Velenjčani že hladijo penino

Drugi športi 25. Maj 202120:02 0 komentarjev
Gorenje velenje
Gorenje je osvojil četrti naslov državnega prvaka.

Rokometaši RK Gorenje Velenje so po velikem preobratu v zaključku državnega prvenstva v 'pole positionu' za naslov prvaka. Če ne bo presenečenja, bodo proslavljali že v sredo v večernih urah.

Ose so na slovenski rokometni tron zadnjič sedle leta 2013. Takrat so zaključili izjemno uspešno petletno obdobje kluba, ko so osvojili tri državne naslove, še dvakrat končali na drugem mestu in v vitrine pospravili tudi tri Superpokale.

Po osmih letih so na pragu novega velikega uspeha, da prekinejo dolgoletno vladavino Celjanov in torej še četrtič v klubski zgodovini osvojijo državno prvenstvo. Njihovi največji tekmeci so sicer slavili kar 24-krat.

Trenutno so na lestvici izenačeni s Trebanjci, medtem ko imajo pred Celjem točko več. A Velenjčani imajo ob tem še tekmo v dobrem. Če v sredo na zaostali tekmi 22. kroga premagali Krko, si bodo krog pred koncem že zagotovili naslov.

Prva zaključna žogica

Penina je v Velenju zagotovo že na hladnem. Prvo zaključno žogico bodo namreč imeli proti Krki, ekipi z dna lestvice. Na prvi medsebojni tekmi v osmem prvenstvenem krogu so jih zlahka premagali z 28:21.

V sredo nas čaka še predzadnja ligaška tekma sezone proti ekipi iz Novega mesta. V moštvu se vsi zavedamo pomembnosti tega dvoboja in kaj nam v primeru zmage ta obračun prinaša,” pred dvobojem pravi Timotej Grmšek.

Krka je sicer še vedno sredi krčevitega boja za obstanek in posledično vendarle predstavlja manjšo nevarnost za Velenjčane. “Tekma niti pod razno ne bo enostavna. Odigrati bomo morali zelo osredotočeno in dati vse od sebe, da se iz Novega mesta v Velenje vrnemo z novima dvema točkama,” še dodaja Grmšek.

Pred sredino tekmo so v Velenju predstavili tudi novo okrepitev za naslednjo sezono. Po sezoni kaljenja pri moštvu iz MRK Ljubljana se v Šaleško dolino vrača Peter Šiško. Z rokometnim klubom Gorenje Velenje je sklenil pogodbo do konca sezone 2022/23.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!