Velik uspeh slovenske rokometne reprezentance na vozičkih

Rokomet 25. Sep 202220:40 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages

Slovenska reprezentanca v rokometu na vozičkih se s svetovnega prvenstva v Egiptu vrača z bronasto kolajno, potem ko je v današnjem malem finalu z 2:0 premagala Čile.

Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Toneta Bariča je v deželi faraonov poskrbela za nov mejnik slovenskega športa. Na prvi izvedbi velikega rokometnega tekmovanja na vozičkih se je prebila do bronastega odličja.

Po prvem delu tekmovanja je sicer Slovenija zasedla četrto mesto. Z 2:1 je ugnala Nizozemsko in Indijo, z 0:2 pa klonila proti Braziliji, Egiptu in po ogorčenemu boju tudi Čilu. Slednji je po prvem delu zasedel tretje mesto in se tako v nedeljo za bron znova pomeril s slovensko vrsto, ki se ji je v drugo tekmecem iz Južne Amerike uspelo oddolžiti in popisati nov list v zgodovini uspehov slovenskega rokometa.

Barve Slovenije so zastopali Matej Arh, Aljoša Škaper, Milan Slapničar, Klemen Lokar, Jovita Jeglič, David Škorjanc, Tanja Cerkvenik, Anton Zakrajšek in kapetan Nenad Stojaković. Z roba igrišča je ekipo odlično vodil selektor Barič, za nemoteno delovanje ekipe pa so skrbeli še tehnični vodja Jožef Jeraj, fizioterapevtka Azra Imamović ter vodja ekipe Maja Užmah.

Lahko so zelo ponosni, občutki so neverjetni

“Iskrene čestitke celotni ekipi in štabu. Ta dosežek je rezultat izjemno dobrega dvomesečnega dela vseh nas. Morda se sami niti še ne zavedamo, kaj smo dosegli,” navdušenja ni skrival selektor Barič in dodal: “Ko smo prišli na prvenstvo, smo videli moč ekip, zlasti Čila in Indije, ki smo ju pred tem smatrali za slabši udeleženki svetovnega prvenstva. Če se ozremo nazaj, smo lahko zato na naš dosežek še toliko bolj ponosni.”

“Pred začetkom svetovnega prvenstva se morda nismo zadevali, da nam lahko uspe takšen dosežek. Hvala vsem, ki so nam stali ob strani, da smo lahko prišli do tega zgodovinskega uspeha,” je misli strnil kapetan Stojaković, medtem ko je Slapničar dodal: “Občutki so neverjetni. Borili smo se in dosegli tretje mesto. To je izvrsten rezultat. Čilence smo na odločilni tekmi dobro zadržali v obrambi, v napadu prikazali kar nekaj dobrih napadalnih akcij.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!