Vujović se vrača v klubski rokomet

Drugi športi 3. Jan 202115:09 > 16:15
Martin Rose/Getty Images
Martin Rose/Getty Images

Veselin Vujović, ki je klub iz Zagreba zaradi osebnih razlogov zapustil se vrača v klubski rokomet. V prihodnjem obdobju bo vodil Borac iz Banjaluke.

Pogodbo je podpisal do konca sezone z možnostjo podaljšanja sodelovanja za daljše obdobje, če bosta obe strani z doseženim zadovoljni.

“Dosegli smo dogovor, ostale so zgolj še podrobnosti. V naslednjem obdobju bom trener Boraca iz Banjaluke. Dokler ni bilo vse dokončno dorečeno tega nismo želeli predstavljati javnosti. Danes pa tega ni več mogoče skriti. Pogodbo bom podpisal za pet mesecev potem pa bomo videli kako in kaj naprej,” je za portal sport.ba dejal Veselin Vujović in nadaljeval:

“Kmalu bomo začeli z delom in pripravami in ko bom videl s kakšnim potencialom in kakovostjo razpolagamo bomo naredili načrt za dosego ambicioznih ciljev. Poizkusili bomo osvojiti vse lovorike na domačih tleh, zagotovo pa si Borac zasluži tudi mseto v ligi SEHA. Za dosego ciljev bomo potrebovali nekaj okrepitev, a gremo korak za korakom.”

Veselin Vujović prvič v karieri dela v Bosni in Hercegovini.

“Delal sem v vseh bivših jugoslovanskih republikah in ker sem velik nostalgik sem še vedno pogrešal Bosno in Hercegovino. Zato bom zdaj z to z veseljem dopolnil. Borac je klub svetle tradicije in zgodovine. Brez kakršnekoli dileme lahko rečem, da mi je v čast in zadovoljstvo priti na mesto trenerja Boraca iz Banjaluke,” je zaključil Veselin Vujović.

Borac iz Banjaluke je bil v preteklosti sedemkrat prvak Jugoslavije, desetkrat pa je osvojil pokalno lovoriko. V prvenstvu Bosne in Hercegovine je pri skupno sedmih pokalnih in petih prvenstvenih naslovih.