Zarabec: Tekma proti Švedski je za biti ali ne biti

Drugi športi 21. Jan 202116:42 0 komentarjev
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Slovensko rokometno reprezentanco v petek zvečer čaka druga tekma drugega dela svetovnega prvenstva v Egiptu. V Kairu jih čaka obračun s Švedsko, za napoved pa sta poskrbela selektor Ljubomir Vranješ in Miha Zarabec.

Slovenija je v torek srečno prestala selitev v Kairo, dan zatem pa tudi začela z boji v skupini 4. Prva ovira je bila Makedonija, ki je padla z 31:21.

Petko nasprotnik Slovenije so Švedi, ki so se na prvi tekmi v Kairu opekli. Švedska je v drugi del tekmovanja prinesla štiri točke, proti Belorusiji pa samo remizirala (26:26).

Slovenija se je s Švedsko zadnjič merila na lanskem evropskem prvenstvu, ko je Švedska slavila z 21:19.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance: “Kljub nekaterim odsotnostim in pomanjkanju izkušenj je Švedska še vedno zelo dobra ekipo, tako da me njeni rezultati ne presenečajo. Za odsotne so našli dobre mlajše zamenjave, ki so prinesle dodatno energijo. Nekaj svoje filozofije je dodal še novi selektor, ki pa prav veliko v sistemu ni menjal. Švedi imajo individualno kakovost, odlično obrambo, odlična vratarja, nevarni so v nasprotnih napadih. Brez dvoma nas čaka težka tekma. Lestvica kaže, da so Švedi favoriti, toda jaz zaupam in verjamem v svoje fante.

Miha Zarabec, slovenski reprezentant: “To bo za nas pravi test, tekma za biti ali ne biti. Že takoj se moramo razigrati, če nam igra steče, ni dvoma, da lahko računamo na zmago. Pripravljeni smo, upamo na dober dan. Imamo kakovost, imamo širino, samo vsa ta razmišljanja moramo prenesti na igrišče. Rusi so nam dali klofuto, zaradi poraza proti njim nimamo več nobenih možnosti za preračunavanja, enostavno moramo obe preostali tekmi v skupini dobiti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!