Zorman: Rokomet je doma v Trebnjem, naj tu tudi ostane

Rokomet 30. Apr 202210:54 > 11:14 0 komentarjev

Če smo v zadnjih mesecih kar nekoliko obupavali nad stanjem slovenskega moškega rokometa, smo včeraj dobili dokaz, da je ta še kako živ. Rokometaši Trima in Celja so v Trebnjem pripravili pravi rokometni praznik, po atraktivni tekmi, na kateri se je ves čas igralo gol za gol, pa se je precej bolj smejalo domačim.

12.000 gledalcev, ki so si v sredo zvečer v Stožicah ogledali košarkarsko tekmo med Cedevito Olimpijo in Bursasporjem, ni pripravilo tako vročega navijaškega vzdušja, kot ga je zanetilo približno 500 ljubiteljev rokometa iz Trebnjega in Celja na rokometnem derbiju v Športni dvorani Trebnje. Svoje so dodali tudi glavni akterji dvoboja. Vseh 60 minut obračuna smo spremljali izenačeno, dinamično tekmo, kakršnih smo sicer med Trebanjci in Celjani v zadnjem obdobju vajeni. A prvič v tej sezoni se je zgodilo, da se je po napeti končnici bolj smejalo varovancem Uroša Zormana.

“Skozi celotno sezono smo bili konstantni. Žal smo po nepotrebnem izgubili v Ormožu in osvojili le točko v Šmartnem. Danes smo dokazali, da lahko in da zmoremo, če le hočemo. Čestitke fantom za predstavo in borbenost. Pokazali smo, da smo v samem vrhu,” je takoj po tekmi razmišljal strateg Trebanjcev.

Trimo Trebnje – Celje Pivovarna Laško 29:28 (15:14)

Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 450, sodnika: Žibret in Teršek.
Trimo: Ristanović, Čudič, Slatinek Jovičič 3, Višček, Horvat 2, Didovič, Radojković 4, Kotar 1, Lazarevski 6, Potočnik 3, Udovič, Miklavec, Glavaš 6 (5), Florjančič, Ćorsović 5.
Celje: Bojić, Gaberšek, Strmljan 1, Terzić 3, Mazej 1, Dragašević, Razgor 4 (4), Cokan 4 (2), Poteko 2, Ivanković 3, Čepić 2, Kodrin 1, Žabić, Mlakar 2, Vlah 5, Suholežnik 1.
Sedemmetrovke: Trimo 7 (5), Celje 7 (6).
Izključitve: Trimo 8, Celje 10 minut.
Rdeči karton: Mlakar (58.)

Pri Celjanih škripalo v obrambi

Izenačena tekma je bila začinjena s številnimi preobrati, predvsem pa visokim številom zadetkov, česar na derbijih sicer nismo vajeni. Tak rokomet je lep za oko, manj zadovoljni pa so s tem trenerji, ki od svojih fantov zahtevajo boljšo igro v obrambi. To je po mnenju trenerja Celjanov Alema Toskića tudi odločilo tokratni dvoboj trenutno najboljših slovenskih ekip.

“Dejstvo je, da smo danes zelo slabo igrali v obrambi. To bomo morali s fanti najprej razčistiti. Dobili nismo niti enega pravega duela. Imeli smo razpoloženega vratarja, a enostavno ni šlo. To je glavni razlog, da smo danes izgubili to tekmo.”

Alem Toskić je moral prvič v svoji trenerski karieri Urošu Zormanu čestitati za zmago.

Toskić: Nimamo več pravice do spodrsljaja

Kar se tiče napada, so Celjani večino zadetkov dosegli z zunanje linije, Trebanjci so dobro zaprli dotok žog na krilo – Tilen Kodrin je na celotnem obračunu dosegel en sam zadetek. Domači so bili v napadu precej bolj raznovrstni. Zadetke so dosegali z vseh položajev, dobro so prebijali tudi sredino, v obrambi Celjanov Matic Suholežnik in Vid Poteko nista imela svojega dne. Kar enajst zadetkov sta dosegla krožna napadalca Trima Milan Lazarevski (6) in Miodrag Ćorsović (5).

“Ne glede na vse smo bili v igri vse do konca tekme. Z današnjim porazom smo si izbrali težjo pot, enostavno nimamo več pravice do spodrsljaja. Bili smo v položaju, ko bi lahko sezono odločili dva ali tri kroge pred koncem, zdaj smo to zapravili. Vsaka naslednja tekma bo na nož. Če želimo bili državni prvaki, moramo do konca sezone dobiti vse tekme,” je po tekmi ocenil trener pivovarjev Alem Toskić.

Alem Toskić po tekmi s Trimom

Zorman: Vsaka zmaga je sladka zmaga

Precej bolj zadovoljen je bil po tekmi Uroš Zorman. Njegovi fantje so z zmago znova nekoliko zapletli boj za državni rokometni naslov, za Celjani zdaj zaostajajo šest točk, a imajo v primerjavi z vodilno ekipo lige odigrani dve tekmi manj. Ko se je zdelo, da bodo lahko pivovarji povsem sproščeno odigrali zaključek sezone, bo zdaj pritisk nanje precej večji.

“Imeli smo dovolj priložnosti, da bi derbi v svojo korist odločili že prej, a jih žal nismo izkoristili. Kakorkoli, vsaka zmaga je sladka zmaga. Pohvaliti je treba tudi fantastično publiko, že na pokalni tekmi so bili izjemni, žal takrat tega nismo izkoristili. Rokomet je v Trebnjem doma in verjamem, da bo tu tudi ostal,” je po tekmi sklenil Uroš Zorman.

Uroš Zorman za kamere Sportkluba

V naslednjem krogu Celjane doma čaka še en derbi, ko v Zlatorog prihaja Gorenje, Trimo bo gostoval pri MRK Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!