Zorman: Dokler nečesa ne naredimo, ne bomo pametovali

Rokomet 31. Mar 202212:01 > 12:12

Prvi del naloge je opravljen. Z več težav, kot smo pričakovali, a vendarle. Slovenska rokometna reperezentanca si je z zmago nad Italijo priigrala odločilni dvoboj v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga prihodnje leto gostita Poljska in Švedska. Aprilski nasprotnik varovancev Uroša Zormana bo Srbija, ki jo bo Slovenija pričakala okrepljena z dvema povratnikoma.

Selektor slovenske zbrane vrste je danes javnosti razkril seznam reprezentantov za prihajajoči odločilni tekmi s srbsko izbrano vrsto. Na njem sta v primerjavi s prvim izborom Uroša Zormana dve novi imeni – Blaž Janc in Borut Mackovšek, ki sta marca manjkala zaradi poškodb.

“Skupaj smo bili pred desetimi dnevi, zdaj se znova dobimo čez deset dni. Čas hitro beži, ni ga veliko. Veseli me, da je večina reprezentantov zdravih, vračajo se tisti, ki so bili poškodovani. Bistvenih sprememb v ekipi ni, priključila sta se nam Blaž Janc in Borut Mackovšek, ki sta za reprezentanco zelo pomembna in zagotovo predstavljata dodano vrednost. Verjamem, da bomo kot celota delovali še bolje kot smo v zadnjem obdobju,” ob izbiri reprezentantov komentira slovenski selektor.

Prva tekma med slovensko in srbsko izbrano vrsto bo v dvorani Zlatorog, v sredo, 13. aprila, ob 20. uri. Povratna tekma sledi tri dni kasneje ob 18. uri v Kragujevcu.

Uroš Zorman se je ob tem nekoliko obregnil ob termin, v katerem bosta odigrani odločilni tekmi za svetovno prvenstvo: “V tem obdobju so državna prvenstva v ključni fazi, tekme se igrajo v ritmu sreda-nedelja, kar pomeni, da časa za treninge reprezentance ne bo veliko. V polni zasedbi bomo šele v ponedeljek, k sreči pa prvo tekmo igramo doma, kar vendarle pomeni da bomo imeli dan več za dober trening. Ni pa mi všeč, da igramo odločilni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu praktično brez časa za priprave.”

To ni več stara Srbija

Slovence v sklepni fazi kvalifikacij čaka precej močnejši nasprotnik, kot je bila Italija. Srbija je sicer na evropskem prvenstvu, podobno kot Slovenija, izpadla že v predtekmovanju, goji pa španski stil rokometa, kar je posledica dejstva, da na klopi izbrane vrste sedi Španec Toni Gerona. Nosilci igre sicer igrajo v francoski in nemški ligi.

“Dejstvo je, da je Srbija precej višje rangirana kot Italija. V zadnjem obdobju precej informacij skrivajo, zadnji dve tekmi s Češko so odigrali brez dostopnih videoposnetkov. Tako, da bomo tudi mi nekoliko skrivali stvari (smeh, op. a.). Reprezentanca je bila v vzponu, neuspeh na evropskem prvenstvu jih je nekoliko “presekal“. Seznam reprezentance se ni veliko spreminjal, dodali so še nekaj igralcev, ki jih na prvenstvu ni bilo zaradi poškodbe ali karantene. To ni več stara Srbija, igrajo hiter rokomet, agresivno obrambo, z veliko izpadanja,” nasprotnika oceni dolgoletni reprezentant z največ nastopi v zgodovini slovenske reprezentance.

Vsi pari zadnjega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu:

Slovenija – Srbija
Finska – Hrvaška
Portugalska – Nizozemska
Avstrija – Islandija
Grčija – Črna Gora
Češka – Severna Makedonija
Izrael – Madžarska
Nemčija – Ferski Otoki

Selektor žogico postavlja na stran nasprotnika

Tekma z Italijo je slovenska rokometna javnost, še posebej v Celju, lačna dobrega rokometa na najvišjem nivoju. Kultna dvorana Golovec je bila polna ljubiteljev rokometa, v slovenskem taboru upajo, da bo tako tudi na tekmi s Srbijo, ki jo Slovenija gosti v Zlatorogu. Po mnenju Uroša Zormana je vloga favorita tokrat na strani nasprotnika.

“Glede na situacijo, v kakršni smo, bom dal žogico na njihovo stran, mi pa bomo čakali in opazovali, kaj se bo dogajalo. Bomo pa zagotovo dali vse od sebe. Smo v situaciji, kjer moramo biti tiho, delati in pokazati kvaliteto na igrišču. Ne bojimo se nikogar imamo svoje adute. Ampak dokler ne naredimo nekaj velikega, ne bomo veliko pametovali in govorili. Tega se zavedam in ostajam realen.”

Komentari

Vaš komentar