Zorman ga je prepričal, namesto Črne gore izbral Slovenijo

Reprezentance 28. Feb 202320:41
Uroš Zorman kot strateg Trima; FOTO: Aleš Fevžer

Mladinec trebanjskega Trima, Črnogorec Mirko Latković, je zavrnil vpoklic v reprezentanco domovine in se kot kaže odločil zastopati barve slovenske izbrane vrste, poročajo črnogorski mediji.

Novi selektor črnogorske rokometne reprezentance Vlado Šola, je razkril spisek fantov, na katere računa v marčevskih tekmah kvalifikacij za nastop na EP 2024 proti Sloveniji.

Med igralci je bil tudi 17-letni Mirko Latković, ki pa je legendarnega hrvaškega vratarja in zdaj šefa strokovnega štaba pri Črnogorcih seznanil s tem, da za njegovo ekipo ne namerava nastopiti. Šele sedemnajstletni rokometaš je Šoli sporočil, da je v bodoče izbral igranje za četo Uroša Zormana.

“Presenečen sem nad odločitvijo Latkovića, ki me je poklical in me obvestil, da bo v prihodnosti nastopal za Slovenijo. Njegove odločitve ne razumem, bomo pa imeli za naslednjo akcijo zraven vsaj same take rokometaše, ki jim igranje za državni grb pomeni vse,” je črnogorskim medijem dejal Šola, ki je na obetavnega desnega zunanjega igralca očitno resno računal.

Izjemen talent

Zorman Latkovića zelo dobro pozna, saj ga vsak dan lahko spremlja na treningu mladincev pri Trimu, kjer slovenski selektor opravlja funkcijo trenerja prvega moštva. V Črnogorcu želi najti naslednika za Jureta Dolenca na položaju desnega zunanjega.

Slovenija se bo s Črno goro najprej 9. marca pomerila v Podgorici, tri dni kasneje pa še v Kopru. Obe ekipi sta po dveh krogih kvalifikacijske skupine 7 še neporaženi, tekmujeta še reprezentanci Kosova in BiH.

Latković je pri mladincih Trima na 14 tekmah sezone zabil že 113 golov.

Komentari

Vaš komentar