(VIDEO) Jones dvojni prvak – naslednja postaja UFC!

SK Fight 27. Sep 20208:10 > 8:26
Cage Warriors

Valežan Mason Jones je na dogodku Cage Warriors 116 premagal Adama Proctorja in naslovu v lahki kategoriji dodal še naslov prvaka v velterski kategoriji.

Neporaženi MMA borec Mason “The Dragon” Jones (10-0) se je sinoči na dogodku Cage Warriors 116 prvič boril v velterski kategoriji za naslov prvaka, ki je ostal brez lastnika potem, ko je Ross Houston prestopil v Bellator.

Jones, ki je za to borbo pridobil 7 kilogramov, se je boril proti Angležu Adamu Proctorju (12-2), ki je imel 8 cm prednosti v višini in dosegu.

Valežan je dominiral z udarci od samega začetka in zdelo se je, da Proctor ne ve, kako naj se brani proti hitrejšemu tekmecu.

Do končne odločitve je prišlo že v zadnji minuti prve runde, ko je Jones Proctorja na tla poslal z levim direktom, nato pa ob kletki prevzel nadzor nad nasprotnikom. Udarci z desnico so padali po glavi Angleža in po tridesetem zaporednem je sodnik prekinil borbo in zmago s tehničnim nokavtom dosodil Masonu Jonesu.

Mason Jones je postal  šele tretji borec v CW, ki je sočasno lastnik naslovov prvaka v dveh težnostnih kategorijah. Pred njim sta bila to še Dan Hardy (velterska in polvelterska kategorija leta 2006) in Connor McGregor (perena in lahka kategorija leta 2012). Oba sta zgradila uspešni karieri v UFC, kamor bo pot zdaj vodila tudi Jonesa, kar je tudi že napovedal v prvi izjavi po borbi: “Dana White, poišči največjo pošast v lahki kategoriji, kar jo lahko najdeš, kajti razbil jo bom.”