Tyson in Jones se bosta borila za šampionski pas

SK Fight 27. Okt 202010:17 > 10:19
Omar Vega/HUBLOT via Getty Images

Ekshibicijski dvoboj, toda dvoboj za šampionski pas. V obračunu Mika Tysona in Royja Jonesa Jr. bo zmagovalec domov odšel s pasom WBC Frontline Battle, ki so ga izdelali posebno za veliki spektakel, ki nas čaka 28. novembra.

Povezano

Povratek Mika Tysona v ring boste 28. novembra lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu. Da bi težko pričakovani obračun, dobil tako imenovano dodatno dimenzijo, so se prvi organizaciji WBC odločili, da bodo v ta namen izdelali poseben šampionski pas.

Vsaka rundda bo posebej točkovana, rezultat pa bodo videli tudi gledalci. Obračun Tysona in Royja Jonesa Jr., ki bo potekal po vseh pravilih WBC, bodo točkovali trije nekdanji prvaki.

 Uradno je potrjeno, da bo vsaka od osmih rund trajala dve minuti, ker je zdravje boksarjev na prvem mestu. Ne gre namreč pozabiti, da osrednja protagonista skupaj štejeta že 105 let. Splošna ocena je, da bo s tem prednost dobil Tyson, s čimer se strinja tudi Jones, ki verjame, da bo Iron Mike zaradi tega bolj svež in spočit.

“Čim hitreje ga moram utruditi, da bi ga lahko ogrozil. Želel sem, da runda traja tri minute, za mene bi to bilo bolj varno,” je dejal Jones.