Evropsko srebro za Gomboca

SK Fight 20. Apr 201719:01 > 19:21
Getty Images

Na EP v judu v Varšavi je Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kg osvojil srebrno kolajno, potem ko je v finalu z iponom izgubil z Ukrajincem Georgijem Zantarajo.

Uvodni dan EP je 22-letni Adrian Gomboc iz Rakičana pri Murski Soboti, ki je član celjskega Sankakjuja in trenira pri Marjanu Fabjanu na Lopati pri Celju, do finala prišel s polfinalnim uspehom z iponom proti drugopostavljenemu Gruzijcu Nijadu Šihalizadu.

Po zaslugi Gomboca, lanskega polfinalista olimpijskih iger v Rio de Janeiru, je tako Slovenija na evropskih prvenstvih v judu osvojila že 43. kolajno.

“Vedel sem, da lahko vsakogar premagam. Malo me je motila poškodba, a vseeno je bil to danes moj dan. Škoda, ker sem izgubil finale, zato je nekaj grenkega priokusa, a Ukrajinec, s katerim se dobro poznava, je bil boljši in unovčil izkušnje. Tudi sam lahko rečem, da sem izpolnil svoje cilje, saj sem si želel kolajno. V finalu sem se spustil v borbo z njim, možnosti so bile izenačene, a bil je uspešnejši. To je moja prva medalja, mlad sem in upam, da jih bo še veliko,” je po finalu vtise strnil današnji slovenski športni junak.