FFC 29: Petje napovedal zmago z nokavtom

SK Fight 21. Apr 201719:49 > 19:52
FFC

Potem ko so vsi borci uspešno prestali uradno tehtanje, so opravili še zadnjo formalnost pred sobotnim FFC 29: Champion vs. Champion. Prvi slovenski adut Samo Petje prepričan, da bo nedeljsko jutro dočakal z dvema šampionskima pasoma.

Ljubljanska dvorana Tivoli bo v soboto prizorišče novega borilnega spektakla, v katerem bosta v glavni borbi večera po pravilih K-1 v osrednji vlogi Eyevan Danenberg in slovenski zvezdnik Samo Petje. Prvi prvak v kategoriji do 77 kilogramov, drugi šampion v kategoriji do 70 kilogramov. Zmagovalec bo domov odnesel vse, poraženec pa bo objokoval priložnost, da postane prvi borec organizacije FFC z dvema naslovoma. “Pričakujem težak dvoboj, pripravil sem se in veem, da je tudi on pripravljen vrhunsko. On je dal na kocko svoj pas, jaz mu ga bom skušal odvzeti, a on je prišel na moj teren. Pričakujem res trdoživeg Eyevana, a tudi on mora vedeti, da je prišel na tuj teren in da bo moral pokazati vse svoje adute, kajti z mano bo po mojem mnenju cela dvorana,” je Petje dejal za 24UR, za dvig temperature pa poskrbel, ko Nizozemcu ni ponudil roke in napovedal svojo zmago z nokavtom …

Veliko nižji Petje (77,5 kg) je bil na tehtnici sicer celo nekoliko težji od Danenberga (77,1 kg). V soboto bo skupno na sporedu šest borb po pravilih K-1. Ob osrednjem obračunu večera bo največ pozornosti požel težkaški obračun med prvakom Mladenom Brestovacem in izzivalcem Dževadom Poturakom. Zagrebčan je bil kar 12 kilogramov težji od legendarnega Sarajevčana, ki je vsaj na papirju nedvomno najodmevnejše ime celotnega FFC 29. Ob Petjetu bo slovenske barve branil še Aleksander Stankov. Štajerca v kategoriji do 85 kilogramov čaka Avstrijec Rene Wimmer.

MMA del sestavlja pet obračunov. V glavni borbi večera bo Luka Jelčić, ki na Irskem trenira v isti telovadnici kot trenutno najpopularnejši borec na svetu Conor McGregor, proti Robertu Pastuchu prvič branil naslov v kategoriji do 70 kilogramov. Tilen Kolarič bo v ringu pozdravil nekdanjega prvaka v kategoriji do 66 kilogramov Ahmeda Vilo iz BiH, Jasmin Memović pa bo odprl spetakel, ko se bo pomeril z Markom Ostankom.

V edinem boksarskem obračunu (plemenita borilna veščina bo po besedah predsednika FFC Orsata Zovka v prihodnje postala stalnica na fight cardu) bo Hrvoje Sep proti Milanu Petkoviću po mnenju mnogih celo nekoliko prepozno začel svojo profesionalno pot.

FFC 29: Champion vs. Champion – rezultati tehtanja:

KB:

Samo Petje (77.5 kg) vs. Eyevan Danenberg (77.1 kg) – borba za naslov
Mladen Brestovac (118.5 kg) vs Dževad Poturak (106.7 kg) – borba za naslov
Donegi Abena (100 kg) vs. Fabien Fouquet (95 kg)
Aleksander Stankov (85.2 kg) vs. Rene Wimmer (85.3 kg)
Toni Mikelić (85.3 kg) vs. Labinot Zekaj (86 kg)
Mensur Murić (85.5 kg) vs. Ivan Šakić (81.5 kg)

Boks:

Hrvoje Sep (79.6 kg) vs. Milan Petković (79 kg)

MMA:

Luka Jelčić (70.5 kg) vs. Roberto Pastuch (70.1 kg) – borba za naslov
Abusupiyan Magomedov (88.5 kg) vs. Sergio Souza (89.1 kg)
Tilen Kolarič (65.9 kg) vs. Ahmed Vila (66.5 kg)
Ivan Erslan (93.5 kg) vs. Ivica Tadijanov (92.2 kg)
Jasmin Memović (75.5 kg) vs. Marko Ostanek (75.3 kg)