Petje kot McGregor: Prvak v dveh kategorijah!

SK Fight 23. Apr 201712:29 > 12:33
FFC

UFC ima Conorja McGregorja, FFC pa Sama Petjeta, ki je na FFC 29 v Hali Tivoli po sodniški odločitvi premagal Eyevana Danenberga in s tem postal prvak v dveh različnih kategorijah - lahki in velterski. Do zmage tudi Aleksander Stankov.

Samo Petje in Eyevan Danenberg sta v glavni borbi večera na FFC 29 navdušila gledalce in potrdila, da je obema mesto v najmočnejši K-1 svetovni organizaciji, Glory. Po treh intenzivnih rundah, v katerih je vsak poskušal izkoristiti svoje prednosti (Petje hitrost in agilnost, Danenberg pa višino in večji doseg), je sodnik Mladen Kranjčec za zmagovalca razglasil slovenskega zvezdnika. Petje je tako postal FFC verzija Conorja McGregorja, ki je prvak v dveh različnih kategorijah v slovitem UFC-ju.

Za drugi slovenski vrhunec na FFC 29 je poskrbel Aleksander Stankov. Izkušeni 35-letnik je Avstrijca Reneja Wimmerja nokavitral v tretji rundi, ko mu je “smrtni udarec” zadal z močno in odlično odmerjeno brco iz obrata v telo.

Omenimo še zmago prvaka v težki kategoriji Mladena Brestovaca, ki ostaja neporažen pod okriljem FFC-ja. Zagrebčana je tokrat izzval legendarni Dževad Poturak, vendar niti v enem trenutku ni uspel ogroziti zmage višjega in težjega nasprotnika, le svoji trdi bradi pa se lahko zahvali, da je zaključek borbe dočakal v ringu. V kickboks delu so se zmag veselili še Donegi Abena, Toni Mikelić in Mensur Murić.

V MMA delu sta izgubila oba slovenska predstavnika, Marko Ostanek je po sodniški odločitvi premagal Jasmina Memovića, Ahmed Villa pa z davljenjem v prvi rundi Tilna Kolariča. V osrednji borbi MMA dela je prvak v lahki kategoriji Luka Jelčić že po 75 sekundah z brutalnimi udarci s komolci ustavil Roberta Pastucha. Zmage sta vpisala še Abusupiyan Magomedov in Ivan Erslan.

V edinem boksarskem obračunu je Hrvoje Sep ekspresno premagal Milana Petkovića in uspešno zakorakal na profesionalno pot.

FFC 29: Champion vs. Champion:

KB:

Samo Petje def. Eyevan Danenberg – soglasna sodniška odločitev
Mladen Brestovac def. Dževad Poturak – soglasna sodniška odločitev
Donegi Abena def. Fabien Fouquet – TKO, 1R
Aleksander Stankov def. Rene Wimmer – KO, 3R
Toni Mikelić def. Labinot Zekaj – soglasna sodniška odločitev
Mensur Murić def. Ivan Šakić – soglasna sodniška odločitev

Boks:

Hrvoje Sep def. Milan Petković – TKO, 1R

MMA:

Luka Jelčić def. Roberto Pastuch – KO, 1R
Abusupiyan Magomedov def. Sergio Souza – submission, 1R
Ahmed Vila def. Tilen Kolarič – submission, 1R
Ivan Erslan def. Ivica Tadijanov – deljena sodniška odločitev
Marko Ostanek def. Jasmin Memović – soglasna sodniška odločitev